Radio BalkanFox

Najlepša pesma Lepe Brene je ovako nastala

Četiri decenije Lepa Brena je na samom vrhu estrade. Sve što je u životu postigla duguje isključivo glasu, dobrim pesmama, ali i bezuslovnoj podršci publike.

O njenoj karijeri i životu se svakodnevno piše i priča, međutim, malo ko zna kako je nastala najlepša pesma Lepe Brene.

pesma lepe brene

ATA ImagesATA IMAGES

Naime, najlepša pesma Lepe Brene ”Nežna žena” objavljena je 1985. godine, a već na prvo slušanje osvojila je srca publike.

Zeleno svetlo da najlepša pesma Lepe Brene ugleda svetlost dana dao je tadašnji menadžer grupe „Slatki greh“ Raka Đokić.

Tekst je napisala Radmila Mundrinić, a ovu prelepu numeru komponovao je i aranžirao estradni moćnik Saša Popović zbog kojeg je Brena svojevremeno pobegla od kuće.

– U to vreme sam studirala već šest meseci, a onda je došao Saša da me pita da budem deo grupe. Kada ga je moj otac video, Sale je imao 45 kilograma sa krevetom i onu palačinku od kravate oko vrata i neko odelo je nosio. Tati to nije delovalo ozbiljno.

Bilo mu je neozbiljno da radim u nekom takvom bendu i jedva mi je dozvolio da odem i nastupam sa ”Slatkim grehom”.

To je bilo zato što mu Sale nije odavao neki ozbiljan utisak, a ja sam bila srećna što ga nije izbacio iz kuće – prisetila se svojevremeno Brena za medije.

pesma lepe brene

Bojan VukovićBojan Vuković

Narednog dana Sašin bend otputovao je u Bačku Palanku, a za njima je došla i Brena.

Pobegla je od kuće! Meni je rekla da ima 80 kila, ali izgledalo mi je kao da ima 180 kila. Sivi kofer, uvezan kanapom, bio je pun odeće koja nije odgovarala za nastup.

Znala je tri pesme da otpeva, ali je učila neverovatnom brzinom – otkrio je Saša u emisiji „Ko sam tebi, šta sam sebi” na K1 televiziji.


Paparazzo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE