Radio BalkanFox

Otac je uvukao u jezivi pakao, sa 7 godina je doživela najstrašnije


Prem Sagam (54) preživela je pakao u indijskom kultu „Sannyasin“ koji je vodio mistik Bagvan Šri Radžniš, zvani Ošo. Kako za The Times tvrdi Prem, ona je doživela zlostavljanje kao dete, a više puta je bila i silovana, prenosi Daily Mail.  

Njena bolna ispovest zabeležena je u dokumentarnom filmu „Deca kulta“ (Children of the Cult) koji će uskoro ugledati svetlo dana. 

Otac je odveo u Indiju

Kako je ispričala Prem njen pakao je počeo kad je njen otac razočaran sopstvenim poslom odlučio da prosvetljenje potraži u Indiji. Iz rodnog Devona na Jugu Velike Britanije Prem je iščupavana iz ušuškanog života i kao šestogodišnja devojčica se preselila u Indiju sa ocem.

Prema njenim rečima on se pridružio kultu „Sannyasin“ koji je zagovarao da dete treba redovno da gleda se*s odraslih, a da devojčice koje prolaze kroz pubertet reba da budu vođene od strane odraslih muškaraca na njihovim se*sualnim putovanjima.

– Smatralo se da je dobro da deca budu izložena se*sualnosti – rekla je ona za Tajms.

Ona je naglasila kako je gledanje odraslih kako se se*saju za nju uobičajena pojava od kad je imala šest godina. Prema rečima Prem kult je verovao da su deca prepreka se*sualnim putovanjima njihovih roditelja. 

To je značilo da je Sagam živela daleko od majke i oca u dečjim odajama, gde nije dobila nikakvo obrazovanje i radila je 12 sati dnevno u kuhinji. Sa sedam godina joj je oduzeta nevinost, o njoj je navodno brinuo odrastao muškarac, koji je terao da ga prati „kao pas“ i podmićivao je švajcarskom čokoladom. 

– Čak i u svom sedmogodišnjem umu, pomislila sam kako je to čudno raditi. Već sam postala mentalno i emocionalno veoma zbunjena – dodala je ona

Kako je Prem ispričala za Times u periodu između sedam i 11 godina od nje i druge dece se očekivalo da vrše različite se*sualne radnje nad odraslim muškarcima koji su živeli u komuni. Potom je poslata u ašram Medina u Safolku u neku vrstu internata gde se zlostavljanje nastavilo.

Sa 12 godina Prem se preselila u SAD da bi bila sa svojom majkom, koja je radila u ašramu u Oregonu. Uprkos zlostavljanju stotina male dece u Rajneeshovim globalnim zajednicama, svi su ćutali uključujući i rodotelji zlostavljanih mališana.

– Tek sa 16 sam shvatila šta se dogodilo – rekla je Prem.

U Indiji je Rajneesh bio poznat kao „Se*s guru“, dok su ga u SAD zvali „Rols Rojs guru“ jer je posedovao 93 ova luksuzna automobila.  

Baš kao i Sagamovi roditelji, njegovi sledbenici su često ostavili supružnike i decu, dok su drugi poklonili sve što su imali kultu. 

Kad su indijske vlasti počele da istražiju Rajneesh on se 1981. preselio u Oregon gde je kupio ranč od 64. 000 jutara zemlje u blizini malog naselja Antilopa gde je počela izgradnja samoodrživog grada namenjenog za 50.000 stanovnika. Izgrađene su kuće, prodavnice, restorani čak i aerodrom. Međutim, sve je zaustavljeno zbog žestokog otpora lokalnog stanovništva koje ih nije želelo u svojoj blizini. 

Na imanje je upao FBI koji je pronašao arsenal neregistrovanog oružja. Rajneesh je uhapšen i depertovan nazad u Indiju gde je i umro sa 58 godina od infarkta. Njegova sekretarica Šila je optužena za proneveru 55 miliona dolara, osuđena je na 20 godina, ali je u zatvoru bila samo 29 meseci nakon što je i ona deportovana u Indiju.

Istina o zlostavljanju dece koja su prošla pakao u ovom kultu izašla je na videlo 40 godina kasnije kad su Prem i još dve žene odlučile da javno progovore o paklu koji su preživele kao deca. 

BONUS VIDEO: 




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE