Radio BalkanFox

4 modne greške na tuđem venčanju! Ovako nikako ne smete da se obučete, a bela boja je strogo zabranjena

Mnogi se pitaju koje su to neprimerene modne kombinacije koje možete da ponesete za neko venčanje, osim u slučejevima kada je dress code striktno naveden. Ovo su najčešće modne greške pri izboru odeće za venčanje.

Najpoznatija pravila iz modnog bontona definitivno su ona kako se na venčanje ne dolazi u belim odevnim komadima, ali lista svega onoga čega bi zvanice na venčanju trebalo da se klone daleko je duža od ovih svima dobro poznatih primera.

Belo u svim varijantama 

 Na nečije venčanje je primereno obući belo jedino u slučaju kada je bela boja navedena kao „dress code“ i ni u jednom drugom.

Ovo pravilo takođe važi i za svu odeću u svetlijim nijansama koja bi mogla da izgleda kao bela, kao i za bele komade s printom, a mnogi su modni znalci složni da je od nekog komada bolje odustati čim nismo ni sami sigurni da li je primeren ili ne.

Foto: Shuterstock

 

Modni odabir u boji venčanja 

Kao gosti, poslednje što želimo je da se stopimo sa dekoracijama i temom venčanja, pa je uvek dobra ideja da pokušate unapred da dobijete informacije o nijansama i bojama koje će na primer biti kao dekoracija, a zatim odabrate odeću koja je u potpuno suprotnim tonovima.

Dobar pokazatelj teme venčanja neretko je i sama pozivnica, pa ako, na primer, primetite da se ponavlja kraljevsko plava nijansa ili boja paprati, verovatno je najbolje da izbegavate te iste boje, kao i sve slične nijanse.

Provokativna odeća 

Koliko god voleli odeću u kojoj se osećamo samouvereno, osnaženo i seksi, definitivno na nečijem venčanju ne želimo da se pojavimo u nečemu što bi potencijalno moglo da uvredi mladence, druge goste ili decu, pa komadi koji otkrivaju previše kože nikada nisu dobra ideja.

Primereno je da koketirate sa seksepilnošću kroz (ne prevelike) proreze, mrežaste tkanine i haljine s otvorenim leđima. Na tragu ovoga, primereni nisu ni komadi koji su prekratki i/ili preuski, te su samim tim neukusni, makar i prekrivali dobar deo tela, a niko neće blagonaklono gledati ni na odeću s predubokim dekolteom, onu ispod koje proviruje donje rublje ili je ono preterano vidljivo zbog preprozirnih materijala haljine.

Važno je da zapamtite da su venčanja sveta prilika, pa je, ako se ceremonija održava u crkvi ili nekoj drugoj ustanovi koja zahteva određeni kodeks oblačenja, primereno iskazati poštovanje prema mestu na kojem se izmenjuju zaveti i kroz odeću koju nosimo. To ne znači da morate da se obučete vrlo čedno, već samo da biste za vreme same ceremonije trebalo da pokrijete ramena ešarpom ili sakoom.

Foto: Shutterstock

 


Neobavezna odeća 

Jasno nam je da je teško ne obožavati sve one najudobnije komade odeće koje imamo u svojoj garderobi, ali svemu što nije dovoljno svečano i formalno nije mesto ni na jednom venčanju, osim eventualno onome koje se održava na nekoj plaži ili u šumi te samim tim nalaže nešto drugačiji kodeks oblačenja.

Dakle, na venčanje se ne ide u japankama, kratkim pantalonama, farmerikama ili bilo čemu drugome napravljenom od teksasa, kao ni komadima od svečanijih materijala sa na primer iscufanim rubovima ili namerno pocepanim detaljima. 



3 znaka koje urnišu promene vremena! Anksiozni su, nestabilni i stalno umorni

Horoskop

Vremenske promene prosto ubijaju ova 3 znaka horoskopa da li ste među njima?

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE