Radio BalkanFox

Preminuo glumac (84) iz hit filma ‘Princ otkriva Ameriku’

Preminuo je John Amos, glumac poznat po ulozi u sitcomu ‘Good Times’ te filmskoj franšizi ‘Princ otkriva Ameriku’, piše The Hollywood Reporter. Imao je 84 godine, a umro je u Los Angelesu, objavila je njegova obitelj.

„Bio je čovjek zlatnog srca… I bio je voljen diljem svijeta. Mnogi obožavatelji smatraju ga svojim TV ocem. Živio je dobar život. Njegova ostavština nastavit će živjeti u njegovim izvanrednim djelima na televiziji i filmu“, stoji u priopćenju obitelji.

Amosova glumačka karijera počela je nakon što je dobio ulogu prognozera Gordona Gordyja Howarda u ‘The Mary Tyler Moore Showu’, 1970. godine.

FILE PHOTO: Cast member John Amos arrives for the New York premiere of "Tyler Perry's Madea's Witness Protection" in New York

Foto: Andrew Kelly/REUTERS

Nakon toga dobio je ulogu u sitcomu ‘Good Times’ gdje je glumio oca Jamesa Evansa. Serija je ušla u povijest kao prva TV serija emisija koja prati afroameričku obitelj. Nakon tri sezone Amos je odustao od serije jer nije bio zadovoljan smjerom u kojem se razvijala. Za ulogu u seriji ‘Roots’ (Korijeni) dobio je i Emmy, a tu je seriju pratilo 130 milijuna ljudi.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE