Radio BalkanFox

Koliko procenata godinama Popović uzma od pevača „Zvezda Granda“? Pod ugovorom su čak 9 godina


Napravio je brojne zvezde na našoj domaćoj javnoj sceni, a glasine kruže godinama da je ugovor sa Sašom “robija”.

Ove subote počela je osamnaesta sezona muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”.

Prvi put popularni TV format započet je bez ključne ličnosti koja stoji iza ovog projekta.

Zamenik Saše Popovića
Voditelj Voja Nedeljković privremeno menja direktora, a kako je poznati voditelj istakao ova pozicija nije nimalo laka.

– Teško. Iskreno teško. Veliki mi je zadatak bio. Znam da je Saša na oporavku i očekujemo ga da se vrati i želimo da se vrati, jer zaista je vrela stolica. Ja godinama radim, ali uvek neki drugi posao, ne ovaj koji on radi. Tek kad sedneš na tu stolicu shvatiš šta sve moraš da držiš pod kontrolom, i pevače, i žiri, pogotovo sad kad oni ne vide pevača ili pevačicu, već ih samo čuju… Ne smeš da im sugerišeš, tako da je jako teško, a mogu da zamislim koliko je tek teško onda kad dođe dvoboj između mentora. Kad imaju svako po svog kandidata. Neko dvoje sedi sa Sašom, a onih šestoro sedi tamo i daju ocene. E, onda je to zaista izraelsko-palestinski sukob – izjavio je Voja nedavno.

Kako se oseća Popović?
Svakako, nema sumnje da je Saša Popović pre nezavidne situacije sa zdravljem uredio da sve u poznatom muzičkom takmičenju ide k’o podmazano.

– Sašu vrlo brzo očekujemo. Saša je trenutno odsutan, ali samo trenutno, zbog njegovog zdravstvenog stanja, ali će nam se brzo priključiti i onda će vam i on sam reći sve na tu temu. Saša sve prati, ništa nismo uradili u “Grand produkciji”, a da Popović to nije ispratio, u kontaktu smo svakodnevno, imamo njegovo zeleno svetlo ili nemamo u zavisnosti koliko smo bili profesionalni ili nismo, ali naravno da je upućen i da njegovog tim to nadgleda i dobro radi – rekla je Vesna, pa dodala:

– Nije u bolnici. On je celo leto vredno radio, audiciju bio je u Boegradu, Nišu, Tuzli, Sarajevu, celog leta spremao sve, cela sezona je završena do onog momenta kada kandidati treba da ispadaju – zaključila je Milanovićeva nedavno. Inače, ovo je prvi put da Popović nije otvorio popularno muzičko takmičenje, što čini već 20 godina.

Detalji ugovora sa Sašom Popovićem
Saša Popović svojevremeno, prvi put, govorio je o nekim detaljima ugovora sa “Zvezdama Granda”.

Mnogi su mišljenja da pevači “robijaju” zbog ugovora sa “Grandom”, a Popović je tada otkrio pravu istinu.

Toliko ima te dece i svako daje neke izjave, mene to toliko ne pogađa. Kada dođu pred finale, njih dvadesetak potpisuje ugovor od devet godina. Svake godine kažem finalistima da je ugovor aktivan samo ako možemo da napravimo nešto od njih. Znači potpisali su ugovor i do tada su radili za nekih sto, sto pedeset evra po nekim klubovima, diskotekama. Onda dolaze u takmičenje i kreće novo poglavlje – započeo je Popović svoju priču i nastavio:

– Znači kažem im, dobićete pesme, reklame, ako uspemo da vas podignemo na hiljadu, dve hiljade evra to je super i to vredi, a ako vidimo da za godinu dana i dalje rade za 150 evra taj ugovor ne vredi ništa. Kažemo im da idu pevaju i rade kao što su i do sada, ali imaju ugovor na devet godina sa nama i uvek mogu da dođu kod nas kada nešto snime, jer smo mi njihova kuća, pa možda se desi nešto za tri, četiri godine – rekao je Saša.

Ko se isplati, a ko ne?
Popović je ispričao i kakva je situacija bila sa pevačem Mirzom Selimovićem.

– Sećam se Mirze Selimović koji je bio pobednik. On je dobio jednu, dve pesme, ali ništa se značajno nije desilo. Došao je i rekao: “Direktore, šta da radim ja i dalje pevam za 400, 500 evra”. Ja sam mu rekao: “Ti sam sebi radi tezge. Ako mi budemo imali neki nastup za tebe, mi ćemo ti to zakazati. I bez obzira što imaš ugovor sve su pare tvoje”. Mirza je kasnije napravio veliki uspeh i sada ima odličnu cenu – rekao je Popović.

Koliki procenat pripada “Grandu”, a koliki pevačima?
On se dotakao i zarade “Granda”.

– Samo da kažem da u ugovoru stoji 70 posto njima, 30 posto “Grandu,” ali to je za one pevače kojima stvarno možemo da podignemo cenu i mogu da pevaju za ozbiljne pare – rekao je Saša svojevremeno.

srbija danas


newsmedia2

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE