Radio BalkanFox

Ko je Kesi Ventura, prva koja je prijavila Pi Didija?

Iako ovih dana otkrivamo da se u krugovima poznatih decenijama pričalo o pravoj prirodi hip-hop mogula Šona Kombsa, niko nije progovarao o njegovom ponašanju. Prva koja se osmelila bila je njegova bivša devojka Kesi Ventura, koja je pokrenula lavinu prijava.

Kesi Ventura prijavila je Šona Kombsa u novembru 2023. godine
Kesi Ventura prijavila je Šona Kombsa u novembru 2023. godinefoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Slučaj Šona Kombsa, hip-hop zvezde poznate pod pseudonimima Pi Didi i Paf Dedi, nastavlja da šokira Ameriku i svet, a juče su objavljeni detalji o još 120 slučajeva seksualnog zlostavljanja.


Dok je reper u pritvoru u Njujorku i čeka se epilog jedne od najšokantnijih priča u svetu poznatih proteklih decenija, mnogi se osvrću na ženu koja je pokrenula sve – Kesi Venturu.


Pevačica je u novembru 2023. podnela tužbu protiv Šona Kombsa, s kojim je bila u vezi od 2007. do 2018. godine, istakavši da je punu deceniju bila zarobljena u „krugu zlostavljanja, nasilja i seks trafikinga“.

 

Pi Didi i Kesi Ventura na premijeri filma 'Savršen spoj'
Pi Didi i Kesi Ventura na premijeri filma „Savršen spoj“foto: Admedia, Inc / ddp USA / Profimedia

Nakon što je ona progovorila, počelo je da se javlja sve više žrtava, koje se trenutno broje u desetinama, a teksaški advokat Toni Bazbi kaže da se njegovoj kancelariji za 10 dana javilo više od 3.000 ljudi s novim informacijama o navodnim zlodelima Šona Didija Kombsa.

Ko je Kesi Ventura?


Ništa od toga možda ne bi bilo moguće da Kasandra Ventura nije skupila hrabrost da tuži svog bivšeg partnera.


Rođena je u Konektikatu 1986. godine, u mešovitoj porodici, a mlada je počela da se bavi modelingom. U međuvremenu je počela da pohađa časove pevanja i modernog baleta, a po dolasku u Njujork je dobila ugovor s agencijom Wilhelmina Models.

 


Muzičku karijeru je počela 2004. godine, a bila je vrlo optimistična jer,, kako je istakla u jednom od prvih intervjua, „ume da repuje, peva R’n’B, rokenrol, spore pesme i stvari koje devojke vole“. U to vreme, Šon Kombs je čuo Kesinu pesmu „Me & U“ u jednom klubu, a muzičar Rajan Lesli ga je ubedio da Didijev Bad Boys Records uspostavi saradnju s njegovom izdavačkom kućom NextSelection kako bi Kesi objavila prvi album.


Veza Kesi Venture i Šona Didija Kombsa


Kombs i Kesi upoznali su se 2005, kada je ona imala 19 godina, a prve tvrdnje da su u vezi pojavile su se 2007, nakon što je reper raskinuo s dugogodišnjom partnerkom i majkom troje njegove dece Kim Porter, koja preminula po misterioznim okolnostima 2018. Muzičar, inače, ima sedmoro dece.


Da nije u pitanju samo trač potvrdili su tek 2012. godine, kada su sedeli pored Kanjea Vesta na Nedelji mode u Parizu, a potom zajedno posećivali razne događaje. Samo nekoliko meseci kasnije su se pojavile glasine da je par veren, a Didi je 2014. na Dan zaljubljenih objavio na Instagramu fotografiju ogromnog dijamantskog prstena, samo da bi je zatim obrisao i njegov PR demantovao da su Kesi i reper vereni.

 

Pi Didi i Kesi Ventura na Met gali 2018.
Pi Didi i Kesi Ventura na Met gali 2018.foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

U međuvremenu je bilo spekulacija da su raskidali i mirili se, a Kombs je 2018. nagovestio u jednom intervjuu da bi voleo da ima dete i s Kesi.


Pokušavam da imam desetoro dece. Mogao bih da imam osmoro bez problema. Mogao bih da dođem do osmoro baš brzo – rekao je na radiju Power 105.1 FM.


Međutim, kasnije te godine je otkriveno da su zvanično raskinuli, a kada se Kesi verila sa svojim ličnim trenerom Aleksom Fajnom 2019, Kombs joj je javno čestitao.

Ne želim vam ništa osim ljubavi i sreće. Bog vas blagoslovio – poručio je na Instagramu.


Kesi je već godinama u skladnom braku s Fajnom, s kojim ima dve ćerke.

 


Za šta Kesi Ventura optužuje Šona Kombsa?


Pevačica je u novembru 2023. podnela tužbu u kojoj je navela da ju je bivši partner silovao i zlostavljao. Navela je da i da su se upoznali kada je ona imala samo 19 godina, da ju je kontrolisao i primoravao na seks sa muškarcima kojima je plaćao za to, dok je on sve snimao, drogirao je i maltretirao.

 

Optužila je repera da je pred kraj njihove veze provalio u njen dom i silovao je. U svojoj tužbi je istakla da je on bio sklon „nekontrolisanom besu i često je divljački tukao“, a kaže i da su tome svedočili njegovi zaposleni, koji se nisu usuđivali da joj pomognu zbog svog „divljeg i zastrašujućeg šefa“.


Ona je istakla i da ju je Kombs primorao da nosi vatreno oružje u svojoj tašni da bi je stalno podsećao da može ozbiljno da je povredi.

Njegov advokat odmah se oglasio kako bi poručio da hip-hop mogul sve negira i nazvao Kesine tvrdnje „neosnovanim i nečuvenim lažima“. Rekao je i da Ventura traži 30 miliona od Kombsa kako ne bi objavila knjigu o njihovoj vezi, a potom se oglasio njen pravni zastupnik.

 


Gospodin Kombs je gospođi Ventura ponudio osmocifrenu svotu kako bi je ućutkao i sprečio podnošenje ove tužbe – istakao je advokat Daglas Vigdor. – Odbila je to i odlučila da progovori u ime žena koje pate u tišini. Gospođi Ventura treba aplaudirati zbog njene hrabrosti.

Samo dan kasnije, Didi i Kesi su se nagodili, a ona je poručila da je odlučila da reši ovo pitanje sporazumno „pod uslovima da ima određeni nivo kontrole“ i zahvalila se svojoj porodici, fanovima i advokatima.


U maju ove godine se, dva meseca posle racija koje je policija sprovela u Kombsovim kućama u Majamiju i Los Anđelesu, na internetu pojavio snimak na kom reper brutalno tuče Kesi u hodniku hotela i vuče je za kosu nakon što je pokušala da pobegne.

 

Kesi Ventura ranije je viđana s modricama, na šta niko nije obraćao pažnju.
Kesi Ventura ranije je viđana s modricama, na šta niko nije obraćao pažnju.foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Potresan snimak je samo potvrdio uznemirujuće i predatorsko ponašanje gospodina Kombsa – istakao je za Daily Mail advokat Kasandre Venture. – Reči ne mogu da opišu hrabrost i snagu koju je gospođa Ventura pokazala istupivši da bi ovo iznela na videlo.


U međuvremenu su se pojavile fotografije iz perioda kada je pomenuti uznemirujući snimak nastao, snimljene samo dva dana posle napada u hotelu. Reper i Kesi su tada prisustvovali premijeri filma „Savršen spoj“. Ona je tada imala vidljivu modricu na nadlaktici, a potom se presvukla, pa su pogledima bile izložene njene brojne modrice na nogama, na koje tada niko nije obraćao pažnju…

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako dokazati silovanje bez materijalnih dokaza?

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE