Radio BalkanFox

KRENUO JE U GARAŽU, A ONDA U NJOJ UGLEDAO ZVER! Skamenio se, pa počeo da viče, nije verovao svojim očima, JEDAN POTEZ SPASAO MU JE ŽIVOT! (VIDEO)


Mnogi ne bi znali kako da se ponašaju kada bi se našli u neposrednoj blizini crnog medveda. Međutim, stručnjaci nalažu da mesta panici ne bi trebalo da bude, a bežanje je nešto što bi moglo najviše da ih iziritira. Ljudi su na posebnom oprezu u šumama, gde je opasnost veoma izražena jer su u blizini staništa medveda, ali jedan čovek je, verovali ili ne, usred svoje garaže doživeo veoma neprijatno iznenađenje.

Snimak je zabeležila kućna sigurnosna kamera, a jasno se vidi kako crni medved tumara garažom još mnogo pre nego što ga je čovek uočio. On ni u najluđim snovima ne bi pomisilo da mu iz garaže vreba opasnost, pa seležerno kretao ka vratima ne bi li ih zabravio. U jednom momentu je uočio crnog medveda koji je najpre zastao, a zatim potrčao ka njemu.

Neverovatno je kako je muškarac uspeo da se pribere i prilagodi se novonastaloj situaciji. Počeo je da glasno ponavlja „ne“, a potom i da pljeska rukama, dok se sasvim polako koracima unazad kretao ka automobilu. 

Medved je, takođe, bio iznenađen, a nesumnjivo bi ga napao da reakcija ovog čoveka nije bila krajnje staložena. Muškarac se na kraju dokopao mesta vozača, odakle je počeo da „trubi“ sirenom. Tog trenutka dogodilo se još jedno iznenađenje – kamera je zabeležila i meče koje se jasno videlo u blizini automobila, a koje je sirena uplašila. Čini se da je to bilo dovoljno da medvedica sa mečetom pobegne.

Inače, ženke medveda koje imaju mladunce često mogu da budu agresivne jer brane mečiće. Retkost je da one napuštaju svoja staništa i kreću se u naseljima ljudi, a jedini razlog koji ih tera na to jeste nedostatak hrane.

– Imao sam neočekivani susret sa medvedom. Kada sam se vratio u garažu, naleteo sam na njega bukvalno licem u lice. Sretao sam medvede ranije, ali nikad tako blizu kao ovoga puta. Nezaboravno iskustvo – napisao je muškarac u opisu snimka.

Objava je za svega desetak dana dobila blizu milion sviđanja samo na Instagramu.

– Dobro je uspeo da ostane pribran, posebno ako mu je to bio prvi put da se susreće sa crnim medvedom. Nikad ne bežiš! Trebalo bi da se polako povlačite i pravite mnogo buke, na primer, da podignete ton da biste izgledali veći, jer su crni medvedi plašljiviji. Iako je pljeskanje izgledalo glupo, bilo je dovoljno efikasno u njegovom slučaju – 

– Izgleda da je ovaj medved samo želeo da razgovara sa vlasnikom u vezi sa produžetkom garancije automobila – 

– Ovaj čovek je upravo preživeo mamu crnog medveda sa mladunčetom i još uvek imate hrabrosti da ga kritikujete! – glasili su samo neki od komentara na ovaj video-zapis. 

BONUS VIDEO:




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE