Radio BalkanFox

Ko je Titov najmlađi sin?

Josip Broz Tito je iz pet brakova (tri zvanična) imao dvoje dece

Josip Broz Tito je iz pet brakova (tri zvanična) imao dvoje dece, sinove Žarka i Aleksandra Mišu, i šestoro unučića, Josipa Jošku, Zlaticu, Edvarda, Svetlanu, Aleksandru Sašu i Andreja.

O Miši ni traga ni glasa

O njegovom mlađem sinu Aleksandru Miši gotovo se ništa ne zna, budući da već nekoliko godina živi daleko od očiju javnosti. Mišo je u braku sa Mirom dobio ćerku Sašu Broz, koja je veoma aktivna na svom profilu na društvenim mrežama, te pratioce obraduje i porodičnim fotografijama.

profimedia0068218535.jpg

HEINRICH SANDEN / AFP / Profimedia 

Pre par meseci, Saša Broz je objavila sliku sa svojim ocem Mišom, povodom njegovog 83. rođendana, a pomenuta fotografija privukla je veliku pažnju javnosti.

„Slavili smo rođendan. Tatin. Osamdeset i treći pa sad Vi vidite kako stoje stvari,“ napisala je ona u opisu footgrafije, a komentari nisu izostali, među kojima su se isticali i oni gde kažu da je Mišo slika i prilika oca.

Naime, Saša je svoju karijeru izgradila kao pozorišni reditelj, a jednom prilikom za „Gloriju“ izjavila je da: „Čovek mora da bude u stanju da se vodi tokom godina, ali porodica je uvek tu da ti čuva leđa.“

Aleksandar Mišo Broz rođen je u Titovom braku sa njegovom drugom suprugom, Mariborčankom Hertom Has. Kao i njegov otac, i sam se upustio u politiku, ali i privredu. Osamdesetih i devedesetih godina bio je na najvišim pozicijama u energetskoj kompaniji INA.

3464646.jpg

Profimedia/Printscreen 

Nakon osamostaljenja Hrvatske, na preporuku tadašnjeg predsednika Franje Tuđmana, postao je prvi savetnik hrvatskog ministra spoljnih poslova. Potom je radio kao savetnik ministra u hrvatskim ambasadama u Rusiji i Egiptu i kao hrvatski ambasador u Indoneziji.

MONDO/Stefan Stojanović Plavi voz


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE