Radio BalkanFox

Žena otrkila tajnu prostoriju u kući u kojoj živi beskućnik

Jedna žena je u svojoj objavi na društvenim mrežama otrkila kako u svojoj kući ima tajnog stanara, koji krišom tu boravi

Žena je ostala šokirana kada je otkrila da stranac već mesecima živi ispod njene kuće, koja je stara 113 godina. Tajnog stanara je otkrila dok je sređivala dvorište. Primetila je mali prolaz ispod njene kuće, koji je bio otvoren.

Iako nije 100% sigurna da li ga je ona slučajno ostavila otključanog ili ga je neka druga osoba namerno otvorila, primetila je kako u njemu nije bilo paučine.

Nakon što je upalila svetlo u prostor za puzanje, bila je šokirana otkrivši ljubičasto ćebe pored nekoliko torbi.

– Mislim da niko nije spavao ovde u skorije vreme. Verujem da je osoba dolazila jednom nedeljno. Kad sam ušla videla sam više predmeta i jedan ranac. Možda sve ove stvari pripadaju različitim ljudima. 

Na rancu je postojalo udubljenje u obliku glave. Bez obzira da li spava ili samo drži stvari, očigledno je da neko koristi ovaj prostor. 

Kako je otkrila, ona nije znala da ima tajnog podstanara, jer ima veliku kuću i često nije kod kuće zbog posla.

– Često nisam kod kuće. Imam dnevni posao i obnavljam stara groblja kao hobi – a ponekad sam odsutna i do 12 sati dnevno. Kada dođem kući, obično sam iscrpljena i samo spavam – napisala je u objavi na Reditu, prenosi Mirror.

Ko je misteriozni podstanar? 

shutterstock-676823425jpg-2000.jpg

Shutterstock ilustracija

U ažuriranju, žena je podelila kako je strancu ostavila poruku i nešto novca u ovoj maloj prostoriji u nadi da će ih to podstaći da pokucaju na njena vrata. Na kraju je i upoznala svog stanara.

– Zove se Gabi, i ona je u kasnim 40-im. Rekla je da tamo spava samo povremeno, možda jednom ili dva puta mesečno. Rekla je da nikada ne koristi plamen ispod, i uglavnom samo drži svoje stvari tamo. Takođe, izvinila se što nije pitala da koristi prostor – napisala je.

Takođe je otkrila da Gabi ima probleme sa mentalnim zdravljem i da zbog toga često ne može sebi da priušti dom za spavanje.

– Socijalno osiguranje joj daje pomoć kao invalidu, međutim to nije dovoljno ni za život sa cimerkom. Ima istoriju krađa jer je često morala da krade da bi jela. Kaže da je to onemogućava da se bilo gde zaposli. Gotovo tri godine je beskućnica.

Želeći da joj pomogne, žena je dodala:

screenshot-3.jpg

Printscreen RTS ilustracija

– Razgovarali smo o resursima i skloništima, kontaktirala sam prijateljicu koja obezbeđuje te stvari za život. Dala sam joj svoj broj telefona, stavila je u auto i odvezla je do drugarice koja je da joj pomognem da dobije hranu, sklonište i procenu mentalnog zdravlja, to je početak nečega sjajnog za nju.


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE