Radio BalkanFox

Voditeljka objavila svoju smrt na Instagramu


Australijska TV voditeljka Fiona MacDonald objavila je svoju smrt u Instagram izjavi koju je njena sestra objavila u četvrtak, 3. oktobra.

Australijska TV voditeljka Fiona MekDonald objavila je da je umrla u 67. godini skoro tri godine nakon što joj je dijagnostifikovana bolest motornih neurona (MND).

U četvrtak, 3. oktobra, objava na Instagramu koju je napisala bivša voditeljka emisije It’s a Knockout, a koju je podelila njena sestra Kajli, potvrdila je da je umrla prethodne noći.

Prošla noć je završila veoma teških nekoliko meseci. Bilo je veoma mirno, dečaci [sinovi Hari i Rejf] i Kajli su ostali sa mnom da se pozdrave. Iako nikada nisam želela da umrem, pomisao da napustim svoje izmučeno telo bila je olakšanje„, dodaje se u poruci, koja je podeljena uz dve porodične fotografije.

Makdonald je nastavila: „Poslednjih nekoliko meseci su bili teški. Nisam mogao da progutam normalnu hranu, hranjenje preko sonde koje je trebalo da me održava nije funkcionisalo jer moja creva nisu mogla da tolerišu nijednu od više vrsta proteinskih napitaka. i to pravo“.

TV ličnost — najpoznatija po tome što je glumila u australijskoj dečjoj TV seriji „Vombat“ između 1983. i 1984., kao i po tome što je bila voditeljka To je nokaut između 1985. i 1987. — objasnila je kako je „polako gladovala“ i „slabila i slabije“ nakon dijagnoze.

Takođe sam dobila strašne bolove u leđima“, objasnila je ona.

Crni humor koji mi je dobro služio tokom prvih godina ovog putovanja pretvorio se u očaj. Doneo sam odluku nakon dugog traganja za dušom da prekinem svaku medicinsku pomoć i konačno odem u bolnicu na palijativno zbrinjavanje za kraj života. Kada voliš život koliko god voliš kao i ja, potrebna je velika hrabrost da se donesu izbori koji vode do oproštaja“, nastavila je Mekdonald.

Napisala je: „Dakle, hajde da to ne zovemo zbogom jer se nadam da ću te ponovo videti na drugoj strani. Do tada: ‘Neka ti vetar uvek bude u leđa, Neka sunce toplo sija na tvoje lice, Neka kiša blago pada na svoja polja dok se opet ne sretnemo, I neka te Bog drži u udubini svoje ruke.’ „

„Nosim vašu ljubav i smeh sa sobom i nadam se da ćete se sećati moje“, zaključila je Mekdonald.

Prema veb stranici udruženja MND, bolest „utiče na nerve poznate kao motorni neuroni. Ovi nervi se nalaze u mozgu i kičmenoj moždini i pomažu vašim mišićima da kažu šta da rade.“

Iza pokojne zvezde ostala su njena dva sina Harija i Rejfa, kao i sestre Kajli i Džeki Mekdonald. Ovaj drugi je takođe bio bivši TV voditelj u emisijama uključujući Hei Hei It’s Saturdai.

Mekdonald je posvetila svoje vreme prikupljanju novca kako bi pomogla u pronalaženju leka za bolest nakon što je dijagnostikovana 2021. i uspela je da prikupi više 223.000 AUD (skoro 153.000 USD) nakon završetka više izazova.

Sva prikupljena sredstva idu direktno u istraživanje i ispitivanja Univerziteta Mekveri kako bi se pronašao lek za MND“, napisala je Mekdonaldova u opisu, objašnjavajući kako je započela svoj „Veliki krug“ izazov sa 15.500 km vožnje oko Australije.

Mekdonaldova je nedavno govorila o svojoj dijagnozi MND i kako se vozila po Australiji da prikupi novac za finansiranje istraživanja o epizodi Australijske priče iz 2023, pod nazivom Veliki krug – Fiona Mekdonald.

Prema Australijskoj radiodifuznoj korporaciji, Mekdonald — koji je odrastao u zaleđu Kvinslenda — koristio je kompjuterizovani glas za komunikaciju pre svoje smrti. „Krađom snage svih mišića centimetar po inč dok ne budete mogli da hodate, ne možete da se držite za ruke, ne možete da pričate, gutate ili dišete“, rekla je ona o dijagnozi u pokretnoj epizodi.

Onda umireš. Nema lečenja, nema leka“, dodao je tada Mekdonald, prenosi ABC.

Kurir televizija Humanost na delu: Voditeljka Kurir televizije ošišala kosu i u emisiji uživo donirala deci oboleloj od raka!


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE