Radio BalkanFox

JEDNA STVAR U KUĆI RAZOTKRIVA NEUKUS I NEIMAŠTINU


Svi želimo da naš dom bude što prijatniji i da ga uređujemo prema svom ukusu, bez prekomernog oslanjanja na trenutne trendove ili savete stručnjaka. Ipak, dok pokušavamo da dodamo svoj lični pečat, često pravimo greške koje umesto da otkrivaju naš stil, otkrivaju nešto što bismo radije sakrili.

Postoje određeni predmeti u domu koji mogu ostaviti utisak da nemamo stila ili sredstava, bilo u materijalnom, bilo u duhovnom smislu. Stručnjak Vilijem Henson otkriva da postoji nekoliko stvari koje signaliziraju skromnost.

„Mnogi veruju da je satenska posteljina, posebno u crnoj boji, simbol luksuza, ali zapravo predstavlja neukus. Prava posteljina treba da bude od kvalitetnih materijala poput pamuka ili lana. Svila i saten su izbor za one koji ne razumeju pravu eleganciju,“ objašnjava Henson.

Ako mislite da je slatko što i dalje čuvate plišane igračke, Henson se ne slaže. Kaže da je to često znak neukusa, posebno kada plišanci drže srce, cveće ili ljubavne poruke.

Ogromna ogledala na neobičnim mestima deluju vulgarno. Ona sugerišu narcizam, a Henson smatra da nijedna osoba koja ih postavlja, na primer, na plafon spavaće sobe, zaista izgleda onako kako misli.

„Održavanje staklenog nameštaja je prava muka, a takvi komadi su obično rezervisani za niže društvene slojeve. Uvek birajte drvo poput hrasta ili mahagonija,“ savetuje ovaj ekspert.

„Čini se da ste uživali u putovanjima, ali što više jastučića imate, to je veći znak da ne možete sebi priuštiti suptilniji dekor,“ zaključuje Henson.




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE