Radio BalkanFox

POZNATA PEVAČICA IZBEGLA HAPŠENJE za organizovani kriminal

Sud BiH je odbio predlog Tužilaštva BiH da se odredi pritvor za pevačicu Verenu Cerovinu, potvrdio je njen advokat Damir Koča.

Podsećamo, Tužilaštvo BiH je tražilo pritvor u predmetu koji se tiče organizovanog kriminala protiv Ognjena Odovića i Verene Cerovine. Pritvor je bio predložen zbog opasnosti od bega, uticaja na svedoke i ometanja istrage.

 

 

Sumnje i optužbe

Navedeni osumnjičeni se terete za krivično delo Organizovani kriminal iz člana 250. KZ BiH u vezi sa krivičnim delom Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz člana 232. KZ BiH. Oni se sumnjiče za pomaganje u skrivanju Ognjena Orašanina, pripadnika Škaljarskog klana, za kojim je bila raspisana poternica. Orašanin je bio uhapšen na osnovu međunarodne poternice koja je za njim raspisana nakon što je izbegao hapšenje u akciji MUP-a Republike Srpske i Tužilaštva BiH.

Foto: MUP kantona Sarajevo

Ognjen Orašanin

Hapšenje i optužbe

Orašanin je optužen da je kao organizator grupe, kojoj je pristupilo više osoba, počinio krivično delo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom ilegalnim supstancama. On je bio uhapšen na Otoci, a prilikom hapšenja kod osumnjičenih su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Nakon izvršene kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati Tužilaštvu BiH uz izvještaj o učinjenom krivičnom delu.

Sud BiH je doneo odluku da Verena Cerovina neće biti u pritvoru, ali istraga i dalje traje, a optužbe za organizovani kriminal i pomaganje u skrivanju osumnjičenog člana Škaljarskog klana ostaju na snazi. Ovaj slučaj privukao je pažnju javnosti zbog veza sa organizovanim kriminalom i poternicom za osumnjičenim pripadnikom kriminalne grupe.

BONUS VIDEO:




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE