Radio BalkanFox

Čudovišta zaludela Srbiju! Ovako danas izgledaju braća Menendez nakon 35 godina od jezivog ubistva (FOTO)

Lajl i Erik Menendez služe doživotnu robiju zbog svirepog ubistva svojih roditelja, a njihov slučaj ponovo se, nakon više od 30 godina, našao u žiži interesovanja i to zbog serije koja je veoma popularna i u Srbiji.

Lajl i Erik Menendez  osuđeni su da su 20. avgusta 1989. godine iz neposredne blizine više puta pucali u svog oca i majku Hozea i Kiti Menendez. Tada su imali 21 i 18 godina.

Suđenje je i tada šokiralo svet, a sada tri decenije kasnije stvarna priča o dva brata koji su ubili svoje roditelje u svojoj luksuznoj vili na Beverli Hilsu ponovo je na naslovnicama.

Serija „Čudovišta: Priča o Lajlu i Eriku Menendezu“ koja se trenutno daje na Netfliksu je dramatizacija njihove priče i trenutno je broj jedan na listi gledanosti u Srbiji.

Braća su po svemu na prvi pogled bila idealni muškarci, lepi, zgodni, obrazovani i bogati, mnoge devojke su ludele za njima. Erik se čak bavio i modelingom, a Lajl je bio jako poželjan i imao je dosta veza. 

Iako su zašli u pedesete i borave već 30 godina u zatvoru, Lajl i Erik i dalje izgledaju lepo. Osmeh je ostao karakterističan kod obojice, ali je Lajl izgubio potpuno kosu i sada je ćelav. 

Foto: profimedia

Ovako braća izgledaju sada


Jezivi zločin i kazna 

Dana 20. avgusta 1989. Lajl i Erik Menendez su više puta iz neposredne blizine pucali u svoje roditelje, Hozea i Meri Luiz „Kiti“ Menendez, u porodičnoj vili na Beverli Hilsu u Kaliforniji.

Dok su braća u početku govorila policiji da su roditelje našli mrtve kada su se vratili kući, na kraju su upravo oni optuženi za ubistvo. Prvi pokušaj da se sudi svakom bratu pojedinačno pred odvojenim porotama završio se tako što porote nisu uspele da donesu presudu.

Na drugom suđenju, braća su bila zajedno i zajedno im se sudilo. Odbrana je tvrdila da su braća počinila ubistva u samoodbrani nakon mnogo godina navodnog fizičkog, emocionalnog i seksualnog zlostavljanja od strane njihovog oca, bez zaštite majke.

Foto: profimedia

Porodica Menendez


Rekli su da su se plašili za svoje živote nakon što su zapretili da će razotkriti svog oca. Tužilaštvo je tvrdilo da su ubistva motivisana pohlepom i da su ubili svoje roditelje da bi uzeli njihov novac. U mesecima nakon ubistava, braća su počela da troše novac na luksuzne stvari, poslove i putovanja. 

Takođe su putovali u inostranstvo na Karibe i u London. Zajedno su potrošili oko 700.000 dolara pre hapšenja. Članovi porodice su kasnije osporavali vezu između njihove potrošnje i ubistva roditelja, tvrdeći da nakon ubistava nije bilo promena u njihovim potrošačkim navikama. 

Godine 1996, sedam godina nakon ubistava, porota je proglasila braću krivima, a oni su osuđeni za prvostepeno ubistvo i zaveru za ubistvo.

Foto: profimedia

Braća na suđenju


Oni su osuđeni na doživotni zatvor bez mogućnosti uslovnog otpusta. Erik i Lajl Menendez, koji sada imaju 53, odnosno 56 godina, trenutno su u zatvoru u San Dijegu u Kaliforniji. Do danas, obojica su tvrdili da su njihovi postupci proistekli iz zlostavljanja od strane njihovih roditelja koje su, kako kažu, trpeli dugi niz godina.

Novi obrt

Erik i Lajl Menendez, braća osuđena zbog brutalnog ubistva svojih roditelja, bez daha su iz zatvora posmatrali konferenciju za medije okružnog tužioca Los Anđelesa.

Džordž Gaskon je saopštio pred kamerama da će tužilaštvo razmotriti nove dokaze u slučaju ubistva Hosea i Kiti Menendez.

– Naša kancelarija istražuje navode Erika i Lajla da ih je otac Hose Menendez zlostavljao pre nego što su ga ubili. Odlučićemo da li će braća Menendez ponovo stati pred sudiju ili će im kazna biti preinačena u ubistvo iz nehata – rekao je tužilac.

 



Braća Menendez koja su raznela roditelje izlaze na slobodu? Zločin od pre 35 godina ponovo trese svet

Lajfstajl

Svirepo ubistvo u porodici Menendez moglo bi posle 35 godina da dobije potpuno novi obrt, jer tužilaštvo razmatra nove dokaze u slučaju braće koja su ubila svoje roditelje 1989. godine.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE