Radio BalkanFox

Karamel torta gotova za 15 minuta! Bez brašna, jaja i ono najvažnije – rerna se ne uključuje

U svetu brze kuhinje, svako želi da pripremi ukusne deserte bez mnogo truda. Ova brza torta, koja se pravi bez rerne i miksera, idealna je za sve ljubitelje slatkiša koji žele kremasti užitak bez komplikacija.

Brza torta koja se priprema bez rerne i miksera, a nije potrebna ni brašno ni jaja! Ova izuzetno kremasta i lagana poslastica prosto se topi u ustima. Možete birati sastojke prema svom ukusu, pa će torta biti potpuno čokoladna ili osvežavajuća sa voćem.

Ovaj jednostavan recept je savršen i za one koji nemaju mnogo iskustva u kuhinji.

Sastojci:

Za koru:

200 g keksa

15 g kako praha

50 g topljenog putera

Foto: Shutterstock

 


 

 

Za fil:

1 litar mleka

3 kesice pudinga od karamele

5 kašika kukuruznog skroba

1 kašika ekstrakta vanile

Za preliv:

200 g čokolade

70 ml toplog mleka

kakao prah

Priprema:

Keks stavite u kesu ili ga pokrijte krpom, pa ga izmrvite oglagijom ili tučkom za meso. Dodajte mu kako prah i promešajte. Ulijte topljeni puter i sve lepo sjedinite da dobijete rastresitu smesu. U kalup prečnika 20 cm obložen pek papirom od biskvita napravite koru.

Možete staviti nekih 10-ak minuta u frižider da se stegne. U mleko sipajte puding, a ukoliko želite dodajte kašiku ekstrakta vanile. Ubacite kukuruzni skrob, sve dobro izmešajte i kuvajte na laganoj vatri uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Kada se malo prohladi ulijte u kalup. Kada se ohladi stavite u frižider na 2 sata da se potpuno stegne.

Čokoladu istopite zajedno sa mlekom da bude gusta ali skroz tečna. Prelijte preko torte. Ostavite još sat vremena u frižideru da se stegne. Po želji pre serviranja pospite kakao prahom.

 



Recept za pitu sa pirinčem i spanaćem! Sprema se nikad brže, a košta minimalno

Recepti

Isprobajte jednostavan recept za posnu pitu koja osvaja bogatim ukusom i sočnim nadevom. Što je najvažnije od svega, veoma se brzo sprema, a vaš kućni budžet neće biti previše oštećen jer sve ovo ne košta puno.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE