Radio BalkanFox

Kejt Vinslet proslavila 49. rođendan


 

U „Titaniku“ je zasijala sa samo 22 godine i to u glavnoj ulozi, Rouz De Vit Bukejter. Nakon toga su usledili brojni drugi projekti kao što su „Hideous Kinky“, „Holy Smoke“, „Quills“, „Iris“, “ Eternal Sunshine of the Spotless Mind“, „The Reader“, „The Mountain Between Us“ i drugi.

Reč je o Kejt Vinslet koja je u svojih 49 godina, koliko danas slavi, stekla zavidnu karijeru, mnoštvo nominacija i nagrada od čega je kući ponela jednog Okcara, tri Zlatna globusa, četiri nagrade sa BAFTE, dve nagrade s Critics Choice Awardsu i Emija te sličnih priznanja, kao i onih dodeljenih na filmskim festivalima u celom svetu.

 

 

Kako je njena karijera krenula uzlazno, krenuo je i njen ljubavni život. Isprava je Vinslet bila udata za filmskog reditelja Džima Trepletona, a kasnije za reditelja Sema Mendesa, no i od njega se razvela. Detalji razvoda nisu poznati javnosti, a na to je i sama glumica ponosna.

„Niko zapravo ne zna šta se dogodilo u mom životu. Niko zapravo ne zna zašto moj prvi brak nije potrajao, niko ne zna ni zašto drugi nije. Ponosna sam na to“, prenosi Popsugar da je rekla glumica koja u intervjuima uvek lepo govori o svojim bivšima s kojima ima decu. Sa Trepletonom je dobila ćerku Miju, a s Mendesom sina Džoija Alfiea.

„Nemam ništa osim najvećeg poštovanja i divljenja prema njegovom radu, a kasnije sam tokom godina shvatila da je on fantastična osoba u Mijinom životu“, rekla je za Trepletona. Ipak, o njoj nisu svi lepo govorili. Model Luis Dovler, s kojim je kratko izlazila, rekao je da se prema njemu glumica nije lepo ponašala. „Bio sam zaljubljen u nju i to ne može prestati preko noći. Nisam siguran da se Kejt dobro ponašala prema meni“, rekao je jednom prilikom za medije.

 

 

Njeno prijateljstvo s Leonardom Dikaprijem traje od 1997., a još od „Titanika“ se šuškalo da su njih dvoje i u stvarnom životu bili ljubavnici. No, Kejt je tim glasinama stala na kraj i otkrila da su isključivo bili i ostali jako dobri i bliski prijatelji.

„Leo i ja proveli smo intenzivnih sedam meseci snimajući. Bili smo oboje jako mladi i, na sreću, nikada nismo gajili simpatije jedno prema drugom u tom smislu. Znam da to niste želeli da čujete, ali to je zaista istina“, otkrila je glumica u jednom od intervjua.

 

 

Kao jedna od najboljih glumica svoje generacije osetila je da su oči javnosti često uprte u nju pa je ranije ove godine za Harper‘s Bazzar otkrila nekoliko saveta koji su joj pomogli da ojača samopouzdanje.

„Žene postaju sve lepše kako stare, sigurno, jer naša lica postaju sve veći deo onoga što jesmo. Naša lica bole leže na strukturi naših kostiju, imaju više života, imaju više istorijskog. Stvari koje smatram neverovatno lepima su bore oko očiju, mislim da su te stvari jako lepe… Ponosim se time što ne izgledam savršeno jer je to moj život na mom licu, a to je važno“, rekla je.

 

 

„Takođe sam naučila da je važno brinuti se o sebi iznutra. Ne samo šta jedete i kako se brinete o sebi sa perspektive ishrane, već kako se brinete o sebi sa stajališta mentalnog zdravlja – kako se osećate emocionalno, fizički, kako hodat, kako živite s integritetom i iskrenošću. Mislim da su te stvari važne, a te stvari dolaze do izražaja u tome kako izgledamo, a nakon toga, naravno, i kako se osećamo. Lepota je zaista osećaj. Mislim da to nije stvar na koju gledamo“, objasnila je glumica.

Bonus video:

 

 

 

 


Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE