Radio BalkanFox

Kako se pravi najukusnija bundevara na brzinu? (RECEPT)

Da biste napravili neodljivu pitu od gotovih kora, potrebno vam je malo vremena, svega nekoliko sastojaka i ne previše veštine. Ne može da ne uspe, a ukus joj je kao iz snova.

Pita od bundeve je uvek dobra ideja u jesenjim danima
Pita od bundeve je uvek dobra ideja u jesenjim danimafoto: Danilova Janna/Shutterstock

Jesen u Srbiji tradicionalno miriše na crvene paprike, ali na samom vrhu najpopularnijih namirnica u ovo doba je i bundeva.


Predivnog ukusa i vrlo praktična jer ide i u slatka i u slana jela, bundeva je omiljena i zbog zdravstvenih prednosti koje pruža ako se jede redovno.


Poznato je da je ona puna vitamina C, zatim kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, fosfora, kalijuma… Zbog toga se, između ostalog, preporučuje za jačanje imuniteta, zdravlje srca, kože, očiju i metaboličko zdravlje.

Sastojci:

 

 

  • 1 kg bundeve
  • pakovanje tankih kora za pitu (oko 500 g)
  • 10-20 kašika šećera (po ukusu)
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1,5 kašičica cimeta
  • 100 ml ulja
  • 100 ml vode
  • šećer u prahu za posipanje


Priprema

 

  1. Očistite bundevu i dobro je izrendajte. Pospite šećerom, cimetom i vanilinim šećerom, promešajte i sklonite sa strane da bundeva dobro upije slatkoću i da pusti sok.
  2. Uključite rernu da se greje na 200 °C.
  3. Obložite pleh za pečenje pek-papirom, pa stavite jednu koru, Namažite je uljem, pa preklopite drugom korom, nju namažite uljem i vodom, pa stavite i reću koru. Ponovo namažite ulje i vodu i završite četvrtom korom. Na nju namažite malo soka koji je pustila bundeva, pa preko cele kore rasporedite četvrtinu rendane i ušećerene bundeve. Motajte kore u pitu, pa sve ponavljajte dok ne utrošite materijal.
  4. Kada oblikujete sve, namažite ostatkom ulja i vode, pa ubacite da se peče oko pet do deset minuta na 200 °C, a zatim smanjite na 180 °C i ostavite da se peče dok ne dobije lepu zlatnu nijansu.
  5. Kad se ohladi, pospite šećerom u prahu.

BONUS VIDEO

RAŠINA KUHINJA Domaće fetućine

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE