Radio BalkanFox

Kristina Eplgejt podvrgnuta je mastektomiji zbog raka dojke

Odstranili joj obe dojke, a onda je saznala jezivu dijagnozu za koju nema leka: Život poznate plavuše budi tugu

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Oktobar je mesec borbe protiv raka dojke, opake bolesti koja ne štedi i ne bira. Sa ovim oblikom kancera suočavale su se i mnoge poznate žene. Neke su uspele da ga pobede (Kajli Minog, Šeril Krou, Linda Evanđelista, El Mekfirson), dok su druge, uprkos ogromnim naporima i volji za životom, izgubile bitku (Olivija Njutn Džon, Šenen Doerti). Među pobednicama je i Kristina Eplgejt.

Nažalost, glumica Kristina Eplgejt se posle velike borbe sa kancerom našla pred novim zdrastvenim problemom – multiple sklerozom, koja joj sve više otežava život. Za ovo oboljenje nema leka, ali – nema ni predaje.

Kristina je saznala da ima rak kada je bila na vrhuncu karijere. Sve se promenilo 2008. godine, kada joj je saopštena dijagnoza.

– Bilo je teško prihvatiti to saznanje. Tresla sam se kada su mi rekli. Ali, nisam gubila vreme, već sam odmah prešla na novi način života i razmišljanja. Jedan deo tog procesa bilo je i okretanje zdravijoj ishrani.

Rak je otkriven u ranoj fazi, pa su šanse za ozdravljenje bile velike. Kristina je tada imala 36 godina. Upravo zbog toga često podstiče žene da redovno odlaze na mamografske preglede i pre nego što napune 40.

U procesu lečenja podvrgnuta je mastektomiji. Odstranjene su joj obe dojke, iako je rak imala samo na jednoj.

– Ponekad mi nedostaju moje sjajne grudi. Ali, navikavam se na život sa novima – rekla je lepa glumica, poznata po specifičnom smislu za humor.

Da je genetika jedan od faktora rizika pokazuje i to što je rak dojke imala i Kristinina majka. Budući da i u njenom slučaju otkriven u ranoj fazi, uspela je da se izleči.

Kristina Eplgejt
Kristina Eplgejtfoto: Stewart Cook / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kristina se vratila poslu, gledali smo je u popularnim i nagrađivanim serijama, ali onda je ponovo došlo do prekida filma. Ovog puta, možda zauvek. U avgustu 2021. saopštila je da joj je dijagnostifikovana multiple skleroza, a nedavno je saznala i da ima 30 lezija na mozgu.

Iako je svesna sa kakvim ozbiljnim neprijateljem vodi rat, zvezda „Bračnih voda“ ne gubi duh i energiju. Iskreno priča o svemu kroz šta prolazi i inspiracija je mnogima koji se suočavaju sa istim problemima.

Bonus video:


00:26

Aleksandra Prijović koncert u Beču

(Espreso / Blic žena/ Prenela:M.S.)




Espresso

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE