Radio BalkanFox

Gnevna reakcija princa Vilijama nakon intervjua Harija sa Oprom Vinfri

Princ Hari je sa suprugom Megan Markl dao intervju Opri Vinfri, nakon čega je njegov brat Vilijam bio besan.

Princ Vilijam nije imao blagu reakciju kada je čuo intervju Harija i Megan s Oprom
Princ Vilijam nije imao blagu reakciju kada je čuo intervju Harija i Megan s Opromfoto: Chris Jackson / Avalon / Profimedia

Nakon što su princ Hari i Megan Markl napustili kraljevsku porodicu 2020. godine, par je uglavnom, bar u prvo vreme, ćutao o svojim razlozima za istupanje sa dužnosti koje su vršili u sklopu šire porodice.

 

Tek je 2021. godine otkriveno šta se sve dešavalo i šta ih je motivisalo na taj čin, kako su otkrili u intervjuu sa Oprom Vinfri, koji je tog proleća bio naširoko citiran i prepričavan.

 

U tom intervjuu Megan je rekla Opri kako su postajali „razgovori i brige o tome koliko tamna će biti Arčijeva koža kada se rodi“.

 

Hari je takođe govorio o člancima i naslovima o kojima se nikada nije pričalo u okvirima porodice, a kada je Opra pitala da li su je napustili zbog rasizma, Hari je odgovorio da je to bio veliki razlog.

 

Komentari su izazvali veliku zainteresovanost šire publike, a kada su princa Vilijama pitali da odgovore na te navode, on je to i uradio svega par dana nakon tog intervjua.

 

Hari i Megan tokom prvog intervjua s Oprom Vinfri
Hari i Megan tokom prvog intervjua s Oprom Vinfrifoto: CBS / Ferrari / Profimedia

 

Princa Vilijama su direktno pitali: — Da li je kraljevska porodica rasistički nastrojena, gospodine? 

 

On je odogovrio da oni nikako nisu rasistički nastrojena porodica.

 

Palata je u svom zvaničnom saopštenju navela da su ove optužbe „zabrinjavajuće“ i da se „sećanja razlikuju“, ali da će Saseksovi zauvek biti „voljeni članovi porodice“.

 

Vilijam je pričao o bratu i kada je svojevremeno posetio školu u Stratfordu, u istočnom Londonu, gde su ga pitali da li je pričao s Harijem posle intervjua, na šta je rekao da „nije, ali planira da to uradi“.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

 

 

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE