Radio BalkanFox

Kako oterati dosadne smrdibube


Kada smrdibube uđu u kuću, ne možete da ih isterate. Jednu izbacite, a čini se da se umesto nje pojave još tri. Ako neku ubijete, smrdi danima cela prostorija. Jedan način zaštite je postavljanje mreža na prozore i njihovo zatvaranje, kao što je slučaj sa drugim insektima. Ali smrdibube možete oterati prirodnim sredstvima koje ćete napraviti od namirnica u kući.

Sredstvo od sirćeta

Veoma efikasan način da ih uništite je da napravite sredstvo od sirćeta i deterdženta za sudove. U flašu sa raspršivačem sipajte 1 šolju alkoholnog sirćeta, ½ šolje deterdženta za sudove i 2 šolje tople vode. Promućkajte i poprskajte bube ili mesta na kojima ulaze.

Sprej od nane

Miris nane ove dosadne bube ne podnose. Eterično ulje nane nakapajte malo na komadić vate i stavite kod prozora gde ulaze smrdibube. Ili napravite sprej od nekoliko kapi eteričnog ulja nane i 100 ml vode u boci sa raspršivačem, pa poprskajte sva mesta koja mogu poslužiti smrdibubama kao ulaz.

Beže od belog luka

Smrdibube ne vole ni miris belog luka, pa je dobra ideja da ga isečete na manje komade i pospete kod ulaza i prozora. Miris će odbiti smrdibube da kroče u vaš stan.


02:01

Bube za ljudsku ishranu: Larve brašnara bogate aminikiselinama

(espreso/Najžena/Vesna Vukadinović/)




Espresso

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE