Radio BalkanFox

2 oskarovska izdanja Gvinet Paltrou koja nikada nije sebi oprostila

Iako je 1999. opčinila svet oskarovskim izdanjem, 2000. i 2002. bile su katastrofalne za Gvinet Paltrou po pitanju mode.

foto: MIKE NELSON / AFP / Profimedia
foto: MIKE NELSON / AFP / Profimedia

Kada je Gvinet Paltrou sada već davne 1999. godine stala na crveni tepih na dodeli Oskara u Los Anđelesu, svima je zastao dah.

 

Iako mnogi mesecima pre dodele Oskara znaju šta će obući za crveni tepih, Gvinet Paltrou je samo nekoliko dana pre ceremonije otišla u prostorije modne kuće Ralf Loren, budući da nije imala stilistu. Posmatrala je prelepe skupocene modele i sve te već viđene toalete i odlučila se za, za to vreme vrlo neobičnu, roze haljinu.

 

Ispostavilo se da je te godine njena haljina bila jedna od najbolje ocenjenih oskarovskih kreacija ikada, ali kasnije godine joj nisu donele previše uspeha na planu mode.

 

 

Dva modna izdanja koja sebi ne može oprostiti došla su na red godinu dana kasnije, 2000. godine, pa potom 2002. godine.

 

Prva oskarovska haljina koja je morila Gvinet bila je kreacija Kelvina Klajna

 

To je okej haljina, ali nije materijal za Oskare. Nosila sam je samo zato što sam te godine htela da nestanem.

 

 

Haljina koju je glumica nosila na dodeli Oskara 2002. godine jeste jedno od najupečatljivijih izdanja Gvinet Paltrou na crvenom tepihu.

 

Poluprozirna crna haljina koji potpisuje Aleksandar Mekvin sastojala se iz gornjeg providnog i mrežastog dela bez rukava i donjeg u vidu dramatične crne suknje sa naborima. Oskarovka je ranije govorila o tome koliko je kritika dobila zbog ove haljine, koja se smatra njenom najvećom modnom greškom.

 

Svi su je stvarno mrzeli, ali mislim da je to neka vrsta droge. Imala sam čudan mamurluk neko vreme, jer su ljudi bili zaista kritični. Mislim da je u to vreme to bilo previše gotik… Preteško! Mislim da je šokiralo ljude, ali mi se dopada — ispričala je glumica 2021. godine u video za Vogue „Life in Looks“.

 

Gvinet Paltrou, Dodela Oskara
foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

I dalje volim samu haljinu, ali trebalo je da nosim grudnjak i trebalo je da imam jednostavnu frizuru i manje šminke. Onda bi funkcionisalo kako sam želela – malo panka na dodeli Oskara — ispričala je nekoliko godina ranije.

 

Ipak, njena ćerka Epl Martin godinama kasnije ponela je maminu oskarovsku haljinu na svoj način!

 

Gvinet Paltrou, Epl Martin
foto: Printscreen/Instagram/gwynethpaltrow

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE