Radio BalkanFox

Nemam vremena za odmor! Glumica Staša Nikolić ne prestaje da niže projekte na filmu i u pozorištu


Imala je vrlouspešnoleto, a čeka je i mnogo projekata ove jeseni. Glumica Staša Nikolić je letos snimala film u Parizu, dobila Zlatnu fibilu na Viminacijum festu za predstavu (Pra)Faust u režiji Borisa Liješevića, išla u Holivud da dosnimi glas za film Bitka za zamak Iter sa Franom Lasićem, snimila film Deadline Ivice Vidanovića gde igra glavnu žensku ulogu, gostovala u Varšavi sa predstavom Tajbele i njen demon, snimila korejski film u Beogradu. Nije imala mnogo vremena da se odmara, ali tako je to kod uspešnih i vrednih ljudi.

Kada pomislim da sam u junu htela da odem na more bar na nedelju dana, deluje mi tako naivno i smešno. Ali vrlo sam zadovoljna što se moj rad vrednuje i u mojoj zemlji ali i svetu, i što radim sa mnogo stranih produkcija, kaže Staša Nikolić.

Sezonu je počela premijerom predstave Gabrijela u Teatru Vuk, gde je pored glavne ženske uloge, pomogla u pisanju i režiji:

 

Kad sam ušla u ovaj projekat, privukla me je priča i emocija koju nosi, ali me je stvarnost brzo probudila jer se predstava suočila sa nekim poteškoćama. Zahvaljujući veri producentkinje Julije Stanković, koja me je ubedila da uskočim i kao pisac i reditelj i spasem predstavu, stekla sam novo iskustvo i sad igramo prvu reprizu 2. novembra isto u Teatru Vuk i jedva čekam.

Predstava je za mlade, zabavna i duhovita, svakim novim igranjem će biti obogaćena novim stvarima, pa čak i kad se jednom pogleda, svaki sledeći put će biti puna noviteta.

Ovog meseca se vraća u Jevrejski kulturni centar sa mjuziklom Violinista na krovu, igra Lažljivi život odraslih u Beogradskom dramskom pozorištu prema knjizi Elene Ferante, a ovo je jedina predstava u gradu koja ima kompletno ženski ansambl.

Po prvi put igram tetku, do sada sam imala drugačiji tip uloga, a rad na predstavi je bio vrlo dinamičan pošto posebnu energiju nosi isključivo ženski ansambl.

Jedva čeka da ponovo zaigra u Prafaustu krajem meseca za koji je dobila Zlatnu fibulu pošto je uskočila u glavnu ulogu za samo 3 dana. Asistent je na Fakultetu dramskih umetnosti, što je takođe obogaćuje u radu sa mladim glumcima punim elana i entuzijazma.

Ovih dana je najviše zauzeta radom na predstavi o Čarliju Čaplinu u režiji Nikite Milivojevića, koja će biti nešto između mjuzikla i filma u pozorištu, a igraće se u Beogradskom dramskom.

Na RTS-u ove jeseni igra u novoj sezoni Radio Mileve, čeka je premijera filma Deadline, 2. novembra prva repriza predstave Gabrijela u Taetru Vuk, kao i premiejera serije Citadel na platformi Amazon prime.

BONUS VIDEO:




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE