Radio BalkanFox

TRAGIČNA SUDBINA RUŽICE SOKIĆ Imala je teško detinjstvo, a evo zašto nikad nije imala decu


Slavna glumica Ružica Sokić ostavila je neizbrisiv trag u svetu filma, sa nizom sjajnih uloga koje su joj doneli veliki uspeh. Iako joj je karijera išla uzlaznom putanjom, njen životni put bio je ispunjen teškim izazovima.

U jednom od svojih iskrenih izjava, Ružica je otkrila kako je želja za karijerom uticala na njen život: „Najviše me je opredelila da prihvatim činjenicu da nikada neću imati dete. Bojala sam se da zastanem, a i plašila sam se porođaja.“ Ova izjava osvetljava dileme s kojima se suočavala tokom svog života.

Već od ranog detinjstva, Ružica se susretala s nedaćama. Tokom okupacije Jugoslavije, njen otac je bio osuđen na smrt, ali je srećom oslobođen i vratio se u Beograd, gde su mu, nažalost, oduzeta sva građanska prava. Ružica je često naglašavala da je ovaj period njenog detinjstva bio tragičan, a agonije kroz koje je prolazila njena porodica nisu imale kraja.

„U naš trosoban stan ubacili su nam porodicu nekog frizera, jer je to bila ruska formula stanovanja“, prisećala se Ružica u intervjuu za Story 2006. godine. Takođe je govorila o maltretiranju koje su pretrpeli: „Ljudi iz sela Rušnja su nas zlostavljali, naročito mog oca koji je zbog verbalnog delikta bio prokažen i zatvaran. Čak su i mene saslušavali, ali nisam dozvolila da mržnja nikne u mom biću. Nikoga ne mrzim, pa ni te ljude koji su mi uništili život.“

Ružica Sokić preminula je 19. decembra 2013. godine, na odeljenju neurohirurgije Kliničkog centra Srbije. Tokom svoje borbe sa Alzheimerovom bolešću, njen život je bio manje poznat javnosti, ali njen doprinos umetnosti i dalje živi kroz uloge koje je ostavila iza sebe. Njena snaga i hrabrost u suočavanju s životnim izazovima inspirišu mnoge, dok se sećanje na nju čuva sa poštovanjem i divljenjem.




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE