Radio BalkanFox

STALNO SU POD STRESOM Ljudi iz ove profesije se najviše razvode


Stručnjaci su otkrili kako lični i profesionalni pritisci mogu doprineti bračnim krizama u različitim profesijama. Novo istraživanje pokazuje da su brakovi nastavnika najskloniji razvodu.

Prema nalazima istraživanja „Easy Online Divorce”, nastavnici prednjače na listi zanimanja najsklonijih razvodu. Studija osvetljava izazove i pritiske koje nosi ova profesija, a koji mogu značajno uticati na privatni život.

Na drugom i trećem mestu liste su nezaposleni i penzioneri, a visoko rangirana su i zanimanja poput policajaca, medicinskih radnika i samozaposlenih lica.

U top 10 profesija sklonih razvodu su državni službenici, pomoćni nastavnici, menadžeri projekata i direktori kompanija.

Osnivač Easy Online Divorce Džejms Brajen istakao je da rezultati ističu zahteve profesije, posebno one povezane sa visokim stresom i neredovnim radnim vremenom.

– Nastavnici imaju izuzetno težak posao. Oni su odgovorni za dobrobit i obrazovanje velikih grupa dece, često pod strogim nadzorom i sa ograničenim resursima. Ovi pritisci mogu značajno da opterete njihov privatni život, posebno kada je teško održati balans između posla i privatnog života – rekao je on.

Brien je takođe naglasio da je razumljivo da oni koji rade na stresnim poslovima ili poslovima koji oduzimaju vreme imaju veći rizik od raspada braka.

– Kada posao postane preopterećen ili je stalno zahtevan, ostaje malo prostora za povezivanje sa partnerom – objasnio je on.

Istraživanja sugerišu da postoji jasna veza između zanimanja i bračnih problema, što naglašava važnost održavanja ravnoteže između privatnog i poslovnog života i traženja podrške u održavanju zdravih ličnih odnosa, posebno u poslovima pod visokim pritiskom.

Nezaposleni i penzioneri, koji su na drugom i trećem mestu, suočavaju se sa različitim vrstama pritisaka. Finansijski stres i prilagođavanje životu bez radne strukture mogu stvoriti značajan pritisak na odnose.

Slično tome, policajci i medicinski radnici, koji su zauzeli četvrto i peto mesto, često rade duge i nepredvidive sate pod stresnim uslovima, što otežava održavanje zdravih brakova.

Kombinacija ovih faktora se takođe vidi u drugim zanimanjima na listi, uključujući državne službenike, pomoćnike u nastavi, menadžere projekata i direktore kompanija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE