Radio BalkanFox

Kralj Čarls za rođendan ima samo jednu želju

Odnosi u kraljevskoj porodici uzdrmani su nakon Harijevih memoara

Kralj Čarls navodno ima samo jednu želju za svoj 76. rođendan sledećeg meseca, a to je da vidi svoje sinove Vilijama i Harija u dobrim odnosima. Odnos dvojice prinčeva narušen je nakon Harijevih memoara „Rezerva“ i intervjua koji su on i supruga Megan Markl dali Opri Vinfri, u kojem su u prilično negativnom kontekstu govorili o kraljevskoj porodici.

Izvor iz palate ispričao je da kralj gaji san o porodičnom jedinstvu.

„Kralj Čarls najviše želi ponovno uspostavljanje mira u svojoj porodici. Želi da povuče crtu ispod svojih prošlih svađa i da se princ Vilijam i princ Hari slažu, a koji je bolji trenutak od njegovog rođendana da ih spoji,“ rekao je.

kralj-carls-profimedia0886693104.jpg

Jane Barlow / PA Images / Profimedia 

Uprkos tome što je izdržao svoje bitke, uključujući javno otkrivanje vlastite dijagnoze raka ranije ove godine, kralj Čarls ostaje predan svojim kraljevskim odgovornostima, izveštava Irish Star.

„Prošao kroz puno toga otkako je postao kralj i bio je galantan u izvršavanju svojih dužnosti dok se suočavao s vlastitim zdravstvenim problemima, nakon što je ranije ove godine objavio da ima rak. Sada ne želi ništa više od toga već da stvara uspomene sa svojom ženom, sinovima i unucima. To je ono što najviše ceni, naročito sad kad se približava njegov rođendan,“ rekao je.

Loš odnos princa Harija s ocem Čarlsom i bratom Vilijamom predmet je brojnih nagađanja.

U svojoj knjizi „Rezerva“ Hari je ogolio svoj život u kraljevskoj porodici i napao njene članove. Posebno je istakao kraljicu Kamilu, navodeći da je novinarima plasirala priče o njemu.

kralj-carls-kamila-parker-bouls-profimedia0879802309.jpg

Various/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Izvor je otkrio malo više o duševnom stanju kralja.

„Otkako je nasledio krunu, proveo je puno vremena istražujući teologije i proučavajući njihova središnja načela, uključujućI i prirodu oprosta,“ rekao je, piše Story.

U razgovoru za „Daily Mail“, insajder je otkrio da je Čarls „duhovno nahranjen“ nakon razgovora sa sveštenstvom, što je dovelo do veće spremnosti da se pomiri s Harijem, koji poslednje četiri godine živi u Kaliforniji sa Megan i njihovom decom, princem Arčijem i princezom Lilibet Dajanom.

Kurir televizija PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE