Radio BalkanFox

Koju boju hrizanteme izabrati za poklon?

Ova biljka je poznata i kao zimska ruža, vrlo je otporna na sve vremenske uslove zbog čega je mnogi obožavaju 

SIMBOLIKA HRIZANTEME JE JASNA
SIMBOLIKA HRIZANTEME JE JASNA foto: Shutterstock /Lapa Smile

Bliži se vreme slava, s njima i večito pitanje šta poneti domaćinu kao poklon. Ono što je već postala navika, kafa, vino, neki slatkiš je standard kojeg se mnogi pridržavaju i s kojim nema greške.

 

Ukoliko ipak želite da domaćicu obradujete nekom biljkom super izbor može da bude i zimska ruža, odnosno hrizantema. Kao i svaka druga biljka i ona nosi određenu simboliku, a veoma važno je da obratite pažnju i na to koju boju ćemo da odaberemo.

 

Evo malog vodiča kroz ovu prelepu biljku koji može da vam bude od koristi u zimskim danima koji su pred nama.

Bela hrizantema

 

U nekim kulturama, cvet je strogo rezervisan za saosećanje. Bele hrizanteme takođe simbolizuju čistoću, nevinost, duhovnost, odanost i poštenje. Ova dodatna simbolička značenja čine ih odgovarajućim dodatkom buketima za različite primaoce i prilike.

 

Crvena hrizantema

 

Crveno je boja zaljubljenosti, pa ona simbolizuje romantičnu ljubav, jaka osećanja i duboku strast. Dakle, prirodno, crvene hrizanteme nose to isto osećanja.

 

Ružičasta hrizantema

 

Ružičaste hrizanteme takođe predstavljaju dugovečnost. Ružičasti cvetovi uglavnom nose osećanja nežne naklonosti, privlačnosti i romantike, što ih čini odličnim izborom za prvi sastanak ili novu ljubav.

AKO POKLANJATE HRIZANTEMU OVO TREBA DA ZNATE
AKO POKLANJATE HRIZANTEMU OVO TREBA DA ZNATE foto: Shutterstock / Profimedia/ Savina Nataliia

Žuta hrizantema

 

Žuto cveće (uključujući hrizanteme) simbolizuje sreću, radost, slavlje i dobro raspoloženje. Dobar su izbor za proslavu rođendana, buket čestitki ili za razveseljenje pacijenta koji se oporavlja.

 

Ljubičaste hrizanteme

 

Ljubičaste hrizanteme prenose želje za ozdravljenje svom primaocu. Odličan su izbor za uključivanje u cvetni aranžman za prijatelja koji je bolestan ili se oporavlja od operacije.

 

Narandžasta hrizantema 

 

Na jeziku cveća, narandžasta boja znači ono što biste očekivali da znači: prepuna, mehurasta osećanja uzbuđenja, entuzijazma i strasti. Lila ili ljubičasta hrizantema simbol je otmenosti i plemenitosti. Narandžasta hrizantema znak je topline i napretka.

 

Bonus video:

Cveće pokreće razvoj seoskog turizma 

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE