Radio BalkanFox

Pevač morao dati kuću na Kosmetu Albancima

Tada sam već imao tri ćerke i nisam zano šta da radim, moja kuća je ostala jedina i morao sam da je dam Albancima

Iza osmeha takmičara Srđana Zdravkovića (57) krije se tužna i teška životna priča koju je nakon nastupa u emisiji „Nikad nije kasno“ ispričao. Srđan je rođen u Gnjilanu na Kosovu i Metohiji, ali je tokom rata bio prinuđen da proda imovinu i da se preseli u Severnu Makedoniju gde je počeo novi život sa porodicom.

Srđanov sin se pre nekoliko godina takmičio u Zvezdama Granda, a on kaže da nije bilo uslova da se ranije pojavi u takmičenju.

– Kada sam video da je on zvezdama Granda, rekao sam što ne bih došao i ja ovde. Možda sam trebao ranije da se prijavim, ali nije bilo prilike. Kada sam napravio prvu kuću krenuo je rat, onda sam morao da se vratim u Skoplje ponovo, pa sam tamo napravio još tri kuće i tako je vreme prolazilo – rekao je on.

Pevač je zatim ispričao koliko je bilo teško njemu i njegovoj porodici kada su tokom NATO agresije morali da prodaju imovinu na Kosovu i Metohiji.

srđan živković.jpg

Printscreen 

– Nikada u životu ne treba gubiti nadu. Albancima sam tada prodao kuću pošto zašto. To je bio moj najveći problem u životu, više ništa. Nisam mogao da verujem da će padati bombe, hteo sam i da se kladim da nas NATO neće napasti nikada. Ja sam Titovo dete i govorio sam ‘Gde će da napadnu suverenu državu’. Tada sam već imao tri ćerke i nisam zano šta da radim, moja kuća je ostala jedina i morao sam da je dam Albancima. Prodao sam je za 15.000 maraka, imao sam još 6.000 i tada sam otišao da živim Skoplje – ispričao je on, a onda otkrio kako je započeo novi život:

– Sve sam zaradio od muzike, Gospod mi je dao glas i posao. Pevao sam u Turskoj, Švajcarskoj, a poslednjih pet godina radim u Nemačkoj.

Srđan je svojim radom uspeo da sazida kuću i da krene u novi život, a nekoliko godina je radio i u inostranstvu.

– U to vreme su bile dobre pare i mnogo su mi pomogle, sada u ovim godinama kada sam sredio sve Nemačka mi je odlična. Mislim da sam uradio sve na vreme u životu, i ranije sam govorio da nemam zbog čega da se žalim – kazao je takmičar.

On se u razgovoru dotakao i porodice, pa je priznao da su mu deca najveći životni uspeh i podrška.

– Imam četvoro dece, jedna ćerka se udala imam i unuku. Ona će sigurno sledeći put doći ako prođem dalje – zaključio je Srđan za Grand.

Kurir Svastika pocepala Darka Lazića


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE