Radio BalkanFox

Vesna Pećanac posle 30 godina dobila novu ulogu! Hranila se u narodnoj kuhinji, pa ponovo stala pred kamere!

Na današnji dan, 9. oktobra 1892. godine rođen je Ivo Andrić. O našem najznačajnijem piscu i cenjenom dobitniku Nobelove nagrade za književnost glumac Tihomir Tika Stanić snimio je seriju „Nobelovac“, kako bi rasvetlio jedan deo Andrićevog života.

Inspirisan likom i delom Ive Andrića Stanić je studiozno radio na pripremi serije, koja je osvojila srca publike. Posebnu pažnju privuklo je pojavljivanje Vesne Pećanac u seriji u kojoj je dobila epizodnu ulogu žene sa maramom.

Glumica se poklonila publici na nedavnoj premijeri „Nobelovca“ u beogradskoj MTS dvorani, a nakon gromoglasnog aplauza ekskluzivno za Republiku je poručila:

Republika

Foto: Tamara Pavišić

 

– Napolju je mrak, a meni je večeras svanulo – rekla nam je Vesna nakon premijerne projekcije, duboko dirnuta reakcijama publike.

Autora serije „Nobelovac“ Tiku Stanića pitali smo odakle ideja da se Vesna Pećanac pojavi u ovom projektu.

Republika

Foto: Foto Promo/Tihomir Stanic production

 

– Vesna Pećanac je moja prijateljica. Ja sam sa njom družim, a ona u seriji izgovara jednu važnu rečenicu: „Beograd je varoš mimo svih, privlači rat kao magnet“. Bio sam srećan da sam imao tu malu, ali upečatljivu ulogu za nju i ona je srećna zbog toga. Pažljivo smo radili kasting i nismo se povodili za nekim komercijalnim i popularnim glumcima. Za ulogu Milovana Đilasa, kada sam pozvao Mišu Obradovića, on mi je rekao: „Ma da li je ovo moguće? Već godinu dana iščitavam sve što je napisao Đilas i bavim se njegovom ličnošću“. Kad sam pozvao Petra Novakovića, koji igra Radovana Zogovića, izrecitovao mi je njegovu pesmu. On ima 30 godina i njegovi vršnjaci nikada nisu čuli za Zogovića, a on je znao tu pesmu i njime se bavio. Ja te stavri nisam znao, ali moja intucija je bila dobra. Nisam poznavao sve ove glumce, ali smo na snimanju uspostavili odnos kao da se znamo ceo život – objasnio nam je Stanić, koji se već nekoliko puta našao u koži Ive Andrića.

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

 




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE