Radio BalkanFox

Omiljeni parfemi Kejt Midlton, Megan Markl, princeze Dajane, Grejs Keli…

Kada je reč o mirisima koje preferiraju, članice kraljevskih porodica ih ne menjaju često, a većina koristi cvetne note.

Kejt Midlton i Megan Markl koriste isti brend kad je reč o parfemima
Kejt Midlton i Megan Markl koriste isti brend kad je reč o parfemimafoto: James Gourley/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Članice kraljevskih porodica poznate su po tome što postavljaju trendove, a mnogo pre nego što smo dobili priliku da detaljno čitamo o njihovim životima, devojke su se u posebnim prilikama češljale kao princeze i kraljice.


Danas tražimo inspiraciju u njihovim modnim izdanjima za razne prilike i načinu šminkanja, a mnoge zanima kako li to mirišu pripadnice najpoznatijih kraljevskih porodica.


Izbor parfema može da kaže mnogo toga o osobi, njenom karakteru i stilu, a dobro poznato da ostavlja trajni utisak na druge, pa nam tako mirisi bude asocijacije. Kojim parfemima to postižu princeze?

Princeza Dajana

 

Princeza Dajana koristila je Hermes parfem
Princeza Dajana koristila je Hermes parfemfoto: Philippe Ledru / akg-images / Profimedia

Obožavana ledi Di, žena koja je osamdesetih i devedesetih započela mnoge trendove koji su dominantni i danas, imala je istančan ukus kada je u pitanju svet parfema. Ona je koristila Hermès, i to 24 Faubourg. U pitanju je parfem koji danas košta manje od 90 evra.


Kejt Midlton

 

Kejt Midlton obožava parfeme sa cvetnim notama
Kejt Midlton obožava parfeme sa cvetnim notamafoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Njena snaha, supruga princa Vilijama Kejt Midlton, princeza od Velsa, navodno je na svom venčanju 2011. koristila White Gardenia Petals, brenda Jo Malone London. U pitanju je prolećni miris sa cvetnim notama, a nije jedini ove kuće koji Kejt koristi, pa je poznato da je veliki fan cvetnog parfema Orange Blossom Cologne, koji je takođe bio zastupljen na njenoj svadbi, ali na mirišljavim svećama.

Megan Markl

 

Megan Markl i Kejt Midlton imaju sličan ukus kad je reč o parfemima
Megan Markl i Kejt Midlton imaju sličan ukus kad je reč o parfemimafoto: ˇdehoy! Agency / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kada je reč o Megan Markl, vojvotkinji od Saseksa i supruzi princa Harija, mnogi ne znaju da se i tu Kejtin i njen ukus poklapaju: i ona koristi Jo Malone! Međutim, 2016. godine je u jednom intervjuu otkrila da preferira Wood Sage and Sea Salt, kao i Wild Bluebell. Uz to koristi i Oribe Côte d’Azur Eau de Parfum.


Grejs Keli, princeza od Monaka

 

Grejs Keli je od princa Renijea za venčanje dobila parfem
Grejs Keli je od princa Renijea za venčanje dobila parfemfoto: TRAVERSO / Shutterstock Editorial / Profimedia

Legendarna glumica i potom supruga princa Renijea od Monaka koristila je parfem koji potpisuje Creed, i to Fleurissimo EDP, koji joj je suprug naručio kao venčani poklon.


Kraljica Leticija od Španije

 

Kraljica Leticija godinama je odana istom parfemu
Kraljica Leticija godinama je odana istom parfemufoto: DPPA / ddp USA / Profimedia

Španska kraljica navodno koristi Eau Du Soir, koji proizvodi Sisley, parfem koji se izdvaja citrusnim notama i traje satima.

Princeza Šarlin od Monaka

 

Princeza Šarlin od Monaka koristi isti parfem godinama
Princeza Šarlin od Monaka koristi isti parfem godinamafoto: EPA-EFE/ERIC GAILLARD / POOL MAXPPP OUT

Supruga princa Alberta II počela je u vreme kada su se oni verili da koristi Extraordinaire Camelia 209 , a navodno je nastavila i kasnije. On spaja mirise kineskog čaja, dveju vrsta kamelija, limuna, mošusa, vanile i ružičastog bibera.


Princeza Beatris od Jorka

 

Unuka kraljice Elizabete princeza Beatris od Jorka dobila je parfem inspirisan njom
Unuka kraljice Elizabete princeza Beatris od Jorka dobila je parfem inspirisan njomfoto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Ćerka kontroverznog pricna Endrua, unuka kraljice Elizabete II, dobila je za svoj 21. rođendan sopstveni miris. Jedna pariska parfimerija tada je napravila parfem nazvan Beatrice, a nije poznat identitet osobe koja je to naručila za princezu.

 

BONUS VIDEO

Ritual oko tamjana — miris koji spaja davninu i savremeno doba

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE