Radio BalkanFox

Oblakoder za Ginisa! Džinovski gigant se gradi u Dubaiju – zgrada od koje boli glava samo na pogled

Tajger skaj tauer, koji se gradi u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, planira da obori čak pet Ginisovih rekorda, trebalo bi da bude najviši stambeni neboder na svetu, ali i da ima najviši penthaus, najviši beskonačni bazen, kišnu šumu i voz smrti.

Iako se Burdž Kalifa u Dubaiju smatra najvišom zgradom na svetu, ona kombinuje prostore različitih namena, pa titulu najvišeg stambenog nebodera trenutno drži Central park tauer u Njujorku, koji se izdiže na 472 metra visine. Tajger skaj tauer trebalo bi da bude još impresivnija građevina – imaće 122 sprata i izdizaće se na 532 metra.

Predstavljaće vrhunac luksuza i sofisticiranosti, kažu investitori, koji su uložili milijardu dolara u taj megalomanski projekat.

Foto: Shutterstock

 

Neboder bi trebalo da ima najviši beskonačni bazen koji će se izdizati na 447 metara visine, kao i kišnu šumu, koja će biti izgrađena unutar toga stambenog diva. Kišna šuma biće dom i za najviši voz smrti, s kojeg će se pružati nesvakidašnji pogled na zelenilo – među oblacima. Pri samom vrhu nebodera trebalo bi da se nađe i najviši penthaus na svetu.

Iako će na samom vrhu biti smešten i restoran, on je daleko od titule najvišeg na svetu. Nju još uvek drži Hevenli jin u Šangaju, koji se nalazi na 556 metara visine.

Tajger skaj tauer nalaziće se u središtu poslovne četvrti Biznis bej u Dubaiju, a trebalo bi da bude završen krajem 2029. godine. 



Baba Vanga je verovala da je ovo mesto u kući sveto! Održavajte ga čistim i za 3 dana stižu pare

Dom i porodica

Čuvena Baba Vanga verovala je da jedno mesto u kući uvek mora da bude čisto ako želimo da sreća kroz nju nesmetano teče.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE