Radio BalkanFox

Kamilini unuci kralja Čarlsa znaju samo pod jednim imenom


 

Kralj Čarls III i kraljica Kamila su se venčali 2005., nakon što su se njihovi prethodni brakovi okončali razvodom. Putem tih brakova, 75-godišnji britanski monarh i njegova supruga su baka i deka ukupno desetero unučadi (pet od svakoga), kako pišu strani mediji.

I dok je od ranije poznato kako deca princa Vilijama, Džordž, Šarlot i Luis zovu svog dedu „grandpa Wales“, Kamilini unuci ne zaostaju puno što se tiče nadimaka za kralja. Kako je otkrio Kamilin sin Tom Parker Bouls tokom promocije svoje knjige „Cooking and the Crown: Royal Recipes from Queen Victoria to King Charles III“, njegovo dvoje dece i deca njegove sestre Laure, Čarlsa nazivaju „Uppa“, dok Kamilu nazivaju „Gaga“. S druge strane, Tom je i dalje zvaničan prema svom očuhu te ga još uvek naziva „Sir“.

 

 

„Sva naša deca – i deca moje sestre – odrasla su uz Gagu i Uppu. Odrastali su od malih nogu ne znajući da je drugačije. Poznaju Gagu kao Gagu, i da je stvarno super baka koja ih povremeno razmazi na dobar način“, ispričao je Parker Bouls, hvaleći kralja: „Obožavaju kralja jer je tako dobar, drag čovek. Bio je i divan očuh, očigledno je da ima svoje unuke. Deca ga potpuno obožavaju. Odmalena im je čitao priče, bio tamo, i vrteo ih uokolo.“

Ovo nije prvi put da se spominje bliskost Čarlsa i Kamilinih unuka. U dokumentarcu o tada prestolonasledniku iz 2018. godine, Kamila je spomenula kako je Čarls ušuškavao njene unuke čitajući im odlomke iz „Harija Potera“, potpuno ušavši u karakter likova.

 

 


Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE