Radio Balkanfox
BILO MI JE TEŠKO DA PEVAM, GRLO MI SE STEGLO Željko Samardžić progovorio o njenoj smrti!

BILO MI JE TEŠKO DA PEVAM, GRLO MI SE STEGLO Željko Samardžić progovorio o njenoj smrti!


Željko Samardžić priznaje da je talenat za pevanje nasledio od svoje majke, i da mu je ona stalno u detinjstvu pevala pesmu koja je u trenutku kada je bila teško bolesna pomogla da se oraspolože.

Public

Željko Samardžić

– Otac nije imao sluha, a majka mi je prelepo pevala. Kroz njenu pesmu sam naučio sve sevdalinke. „Negde u daljini pogled mi se gubi“… Čak sam je i na jednom koncertu otpevao u njenu čast. To je bila godina kada je ona preminula i to mi je bio moralni zadatak. Bilo mi je teško da pevam, grlo mi se steglo – otkrio je Samardžić.

– Možda je to čak i pesma sa kojom sam se ja od moje majke rastao. Imala je moždani udar i nije bila svesna. Sećam se kada sam došao u Nikšić da je posetim i držao sam je za ruku i ona mi je rekla „Gospodine, da li biste me prekrili ćebetom“. Kada sam joj rekao da sam ja njen Željko nije me prepoznala. Onda sam joj zapevao tu pesmu. Ja sam počeo, a ona je odjednom došla svesti. To je tako bio bolan i tužan rastanak. Uvek to pamtim. Nedugo posle je ona i preminula – ispričao je Samardžić 

POGLEDAJTE NOVU INFORMEROVU EMISIJU „ZADRUGARI NA SKENERU“Izvor:Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Prijatelji

Dnevni trend