Radio Balkanfox

Bizarne tužbe koje su ljudi pokrenuli iz potpuno suludih razloga


Dvojica muškaraca iz Nju Džerzija tužili su lanac brze hrane, jedan beskućnik je optužio roditelje za svoj nesrećan život, a ostaće upamćena i tužba podignuta samo zbog promašene vremenske prognoze.

Slučaj lošeg vremena

Jednoj Izraelki je dojadila nepouzdana vremenska prognoza s televizijske stanice te ju je tužila zbog zavaravanja da će tog dana biti lep i sunčan dan. Navodno se zbog toga pretanko obukla i prehladila. Izostala je s posla i bila izložena stresu. Presudom je dobila oko 1000 dolara odštete.

Profimedia

Pročitajte još:

Slučaj „Posao“

Jedna žena bila je toliko besna što nakon završetka fakulteta nikako nije mogla da se zaposli da je odlučila da tuži fakultet tri meseca nakon diplomiranja. Okosnica tužbe je bila da je nisu dovoljno obrazovali i osposobili da nađe posao. Tražila je potpuni iznos školarine koji je platila tokom godina plus 2.000 dolara zbog uzrokovanog stresa, piše 24sata.hr.

Slučaj „Sendvič“

Dvojica muškaraca iz Nju Džersija tužili su lanac brze hrane jer su im prodali sendviče kraće za oko 2,5 cm nego što reklamiraju. Njihovu tužbu popratili su brojni istomošljenici koji su najavili zajedničku tužbu protiv ovog lanca brze hrane zato što reklamira nešto što nije istina, te na taj način varaju potrošače.

Slučaj „Betmen“

Gradonačelnik turskog grada koji se zove Betmen odlučio je da tuži Warner Brothers zbog produkcije filmova o tom akcijskom junaku. Tražio je da priznaju kako na svetu postoji samo jedan Betmen, a to je njegov grad te je tražio odštetu zbog korištenja njegovog naziva. Slučajeve samoubistva u svom gradu povezao je sa psihološkom traumom zbog srama jer je njihov grad nepoznat, a akcijski junak slavan.

Pixabay

Pročitajte još:

Slučaj „Beskućnik“

Muškarac beskućnik koji je proveo preko 20 godina u zatvoru i na ulicama tužio je svoje roditelje u želji da mu nađu posao i tražio odštetu od 250 hiljada dolara za emocionalnu štetu koju su mu naneli. Okosnica tužbe bila je nezainteresovanost njegovih roditelja za probleme njihove dece, njihovo siromaštvo, loši ljubavni odnosi i status u životu. Takođe, želeo je da ih sud prisili da sednu i razgovaraju s njim kao sa normalnim ljudskim bićem.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

24sedam

radiobalkanfox

Dodaj komentar