Radio Balkanfox

Bomba iz KSS: Majk Meloun novi trener u reprezentaciji Srbije!

Podelite ovu vest

Prvi trener Denver Nagetsa Majk Meloun priključiće se stručnom štabu košarkaške reprezentacije Srbije, potvrdio je KSS u utorak kasno uveče.

Jokićev trener će se odmah nakon završetka sezone sa Nagetsima, koji će sasvim sigurno igrati u plej-ofu, zajedno sa Nikolom pridružiti “Orlovima” na čijoj je klupi odnedavno Igor Kokoškov.

Zasad je potvrđeno da će Meloun biti deo reprezentacije Srbije na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpisjke igre koji će se održati u srpskoj pestonici na leto.
Glavni trener Denver Nagetsa Majk Meloun je danas potvrdio da će se priključiti košarkaškoj reprezentaciji Srbije na predstojećem Olimpijskom kvalifikacionom turniru koji se održava u Beogradu – piše u kratkom saopštenju na sajtu KSS.

– Po završetku plej-ofa NBA sezone trener Denvera Meloun će se direktno priključiti reprezentaciji Srbije i stručnom štabu – rečeno je iz “kuće košarke”.

Melounu to neće biti prvi dolazak u Beograd i Srbiju, boravio je već jednom zbog Nikole Jokića, ali ovaj put će ga i profesionalni put navesti u našu zemlju, i biće tako prvi inostrani trener koji će raditi u stručnom štabu “Orlova”.

Može se to pokazati kao dobar potez KSS-a i Kokoškova zbog Melounovog svakodnevnog rada sa Jokićem i poznavanja Nikoline igre do tančina, kako bi ga i selekcija Srbije najbolje mogla iskoristiti u ključnim borbama za odlazak na Olimpijske igre.

Podsećamo, naši  košarkaši će najveću preprekuna putu ka OI imati u Italijanima, rivali u grupi su nam Dominikanci i Novozelanđani, dok su u drugoj grupi Azuri, Portorikanci i Senegalci.

(Telegraf.rs)

Telegraf

Radio Balkanfox

Dodaj komentar