Radio Balkanfox
Brat Seke Sablić osuđen na deset godina zatvora

Brat Seke Sablić osuđen na deset godina zatvora


Brat glumice Seke Sablić, Siniša Sablić, 2018. godine je na Kubi osuđen na 10 godina zatvora zbog trgovine ljudima i garderobom, a sada je uputio molbu srpskom pravosuđu da bude prebačen u zatvor u Srbiji na izdržvanje ostatka kazne.

instagram.com/sinisasablic

Siniša Sablić osuđen na 10 godina zatvora

Sablić je na ostrvu živeo sa dve devojke koje su u postupku koji se vodio protiv njega bile oštećene, a sa kojima je on navodno bio u emotivnoj vezi.

– Navodno, on je nekoliko godina bio u vezi sa njima, a sa jednom čak ima i dete. Kako se sumnja, jednu od oštećenih prijavio je pre hapšenja za krađu, pa da bi mu se osvetile, njih dve su se udružile i tužile ga za trgovinu ljudima – otkriva izvor za Kurir.

Juče je u Višem sudu u Beogradu održana sednica na kojoj se razmatrala molba koja je dostavljena putem međunarodne pravne pomoći.

– Siniša Sablić je iskoristio svoje zakonsko pravo da traži da kaznu služi u svojoj državi. Osuđen je na 10 godina za nedozvoljenu trgovinu garderobom i trgovinu ljudima. Viši sud u Beogradu, na jučerašnjoj sednici, razmatrao je molbu. Naš sud nema mogućnost da odlučuje o Sablićevoj krivici, odnosno ne ulazi u to da li je Sablić krivi ili ne za ono za šta jeć osuđen, već treba da se izjasni da li prihvata presudu suda u Havani i da li daje saglasnost da osuđeni služi kaznu u Srbiji. Jedina mogućnost koju ima, jeste da izrekne istu ili blažu kaznu – objašnjava sagovornik i dodaje da je zaprećena kazna u Srbiji za trgovinu ljudima od 3 do 12 godina.

Izvor:Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Prijatelji

Dnevni trend

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE