Radio Balkanfox

Crnogorcima Srbija veći neprijatelj i od korone!

Podelite ovu vest

AUTOR:

DATUM I VREME:
27.03.2020. 07:08

Istina sasvim drugačija.

Milo Đukanović

Milo Đukanović, Foto: EPA

Prljava kampanja u najgorem momentu! Iako je Srbija dozvolila izvoz brašna u okolne zemlje, pa i u Crnu Goru, ta zemlja je lažno optužila Srbiju da je konfiskovala tri respiratora koji su bili namenjeni tamošnjem fondu za zdravstveno osiguranje i preko prorežimskih medija krenula u žestoku kampanju protiv naše zemlje u ovom osetljivom trenutku!

Naime, Sead Čirgić, direktor tog fonda, za crnogorske “Vijesti” izneo je tvrdnje da su oni preko domaće farmaceutske kuće “Farmont” naručili pet respiratora, i to od predstavnika švedskog proizvođača koji ima sedište u Srbiji. Navodno, stigla su im dva, a kako tvrdi, Srbija je zaplenila tri, što su “Vijesti” objavile na naslovnoj strani.

– Što se tiče tri respiratora, ne možemo računati na njih jer ih je konfiskovala Republika Srbija. Aparati su naručeni od predstavnika švedskog proizvođača respiratora koji ima sedište u Srbiji. Ali s obzirom na to da je za tu vrstu opreme uvedena zabrana, isporuka nije moguća – rekao je Čirgić.

Istina je sasvim drugačija.

Prema pouzdanim saznanjima, špediterska kompanija “Sion Sion”, sa sedištem u Beogradu, bila je posrednik u kupovini respiratora od švedske “Getinge Group”. Dve srpske firme, “Paroco medical” Novi Sad i “Medical Innovation solutions” d.o.o. Beograd kupile su sedam respiratora. Već duži vremenski period tih nekoliko respiratora stajalo je kod “Getinge Group”, objavio je portal “objektiv.rs”.

– Tako optužbe direktora crnogorskog fonda za zdravstveno osiguranje da je Srbija zaplenila respiratore apsolutno nisu tačne, već ih je Srbija kupila za svoje potrebe. Zato ostaje gorak ukus jer Crna Gora koristi ovako osetljiv trenutak, globalnu pandemiju i opštu borbu protiv neprijatelja broj jedan u svetu, koronavirusa, da napadne Srbiju, i to na najgori mogući način, najnižim udarcem i najgorim lažnim optužbama, piše taj portal.
Izvor:Alo

Radio Balkanfox

Dodaj komentar