Radio Balkanfox

“Danas sam posle mesec dana video svoju suprugu, na pet metara, okačila je hranu o kvaku” Andrej Maričić otkrio kako izgleda njegov život u izolaciji po povratku u Srbiju

Podelite ovu vest

Srpski voditelj Andrej Maričić uspeo je da se vrati u Srbiju iz Bangkoka nakon što su avio kompanije obustavile sve letove na duži vremenski period. On je podsetimo, molio za pomoć i apelovao na našu državu da pomogne svima onima koje je ovo zadesilo, a sada se oglasio iz izolacije i porukom raznežio mnoge.

– Danas sam posle mesec dana video svoju suprugu, na stepeništu ispred zgrade, 5 metara od mene. Došla je da mi donese hranu. Zakačila je kesu o kvaku. Još 27 dana i moćiću da je zagrlim i izljubim. Čekam taj momenat – napisao je voditelj.

Andrej Maričić pravi grupu za povratak srpskih državljana sa Tajlanda Foto: Instagram
Andrej Maričić pravi grupu za povratak srpskih državljana sa Tajlanda

Podsetimo, Andrej je za “Blic” izneo sve detalje ove situacije.

– Zdravstveno se osećam odlično, bez temperature i ikakvih simptoma od kada sam došao u Laos pre čestiri nedelje – započeo je priču tada voditelj.

– Trenutno sam u Bangkoku jer sam danas odavde trebalo da letim preko Dohe u Beograd, ali zbog zatvaranja aerodroma ne mogu da se vratim, kao i veliki broj turista, ne samo odavde već i širom sveta . U slučaju da krenemo ostali bismo na tranzitnom aerodromu sve dok je naš aerodrom zatvoren, što znači da bismo živeli na aerodromu dva meseca uz mogućnost zaraze 100 odsto. Zato nam jedino preostaje da sedimo i čekamo potez Srbije kako bi nas izvukli gde god da smo – dodao je on, pa nastavio:

– Problem je i to što svima ističe osiguranje, a među putnicima ima dosta onih koji imaju zdravstvene probleme i niko od njih nije planirao da ostane dva meseca duže negde, nemaju ni novca za toliko dugi boravak negde van svoje zemlje. To je najveći problem, zdravstveno osiguranje, novac i što smo prepušteni sami sebi.

Andrej je kazao i da su pojačane mere predostrožnosti u celom svetu, te su mu na svakom javnom mestu merili temperaturu.

– Meni lično na svakom javnom mestu mere temperaturu više puta dnevno! Četiri nedelja mi je ista 36.5. Niko od nas ne želi da zarazi bilo koga u Srbiji, svi ćemo u karantin koliko god da treba, ali isto tako ne znači da ako smo na put van zemlje da smo zaraženi – istakao je i zamolio nadležne da im pomognu:

– Ako je ikako moguće apelovati na državne organe da organizuju nekako transfere za svoje državljane koji su trenutno van Srbije prepušteni sami sebi. U Srbiji bismo bili u karantinu, ovde smo izloženi mnogo većem riziku od zaraze jer da bismo funkcionisali moramo da se krećemo.

– Trenutno nemamo problema sa novcem, nije prioritet, uvek neko može da pošalje, već je problem ostati u Bankoku jer je Tajland zatvorio sve granice pa čekamo odgovor države za predlog koji sam poslao o povratku – kazao je tom prilikom, a sada je konačno došao u srpsku prestonicu.

VIDEO: Nemački voditelj najbolje objasnio ozbiljnost pandemije korona virusa: Kako “razvući krivu” zaraze?
Izvor:Blic

Radio Balkanfox

Dodaj komentar