Dim od požara u SAD širi se i Kanadom!

Podelite ovu vest


AUTOR:

DATUM I VREME:
16.09.2020. 00:45

Na desetine požara, u kojima je poginulo najmanje 36 ljudi, besnelo je na oko 18.000 kvadratnih kilometara u Oregonu, Kaliforniji i državi Vašington od avgusta

Kalifornija, požar

Kalifornija, požar, Foto: Tanjug/AP

Dim od nekontrolisanih požara duž zapadne obale SAD širi se na istok, protežući se hiljadama kilometara širom Kanade i pokrivajući nekoliko provincija.

Na desetine požara, u kojima je poginulo najmanje 36 ljudi, besnelo je na oko 18.000 kvadratnih kilometara u Oregonu, Kaliforniji i državi Vašington od avgusta, puštajući otpad u nekoliko malih gradova, uništavajući hiljade domova.

Dim je u utorak počeo da se širi prema istoku, a duvao je čak do Toronta i Otave, kao i prema severoistoku, pokrivajući Albertu, pokazuju satelitski snimci američke Nacionalne meteorološke službe (NWS).

U ponedeljak je toliko gust dim pokrivao Vankuver da je kanadska pošta bila prisiljena da zaustavi isporuke za taj dan, nazivajući uslove “nebezbednim”.

U nedelju je sindikat nastavnika iz kanadske Britanske Kolumbije pozvao provinciju da zatvori škole, pozivajući se na pretnju dimom od požara koji utiče na kvalitet vazduha i na pandemiju COVID-19.

Izvor:Alo

Radio Balkanfox

Dodaj komentar