Radio Balkanfox

Đurić: Nema koronavirusa u srpskim sredinama na Kosovu

Podelite ovu vestDirektor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić objavio je na Instagram nalogu da nema obolelih od koronavirusa u većinski srpskim sredinama na Kosovu, a da je 79 zaraženih osoba registrovano u albanskim sredinama.

Đurić je, u dnevnom izveštaju o situaciji na Kosovu, napisao da su četiri “suspektna” pacijenta u severnoj Kosovskoj Mitrovici dala uzorke koji su poslati na proveru, prenosi portal Kosovo Onlajn.

Prema njegovim rečima, 200 pumpi za dezinfekciju je dopremljeno u Kosovsku Mitrovicu i u toku je velika akcija dezinfekcije ulica i svih ulaza stambenih zgrada u većinski srpskim sredinama, a to je učinjeno i u 69 stambenih zgrada u Leposaviću.

Mobilni timovi iz Gračanice su pregledali 10 pacijenata, nije utvrđeno prisustvo kliničko-epidemioloških kriterijuma koji ukazuju na infekciju COVID-19, istakao je Đurić. On je naveo i da je 576 penzionera u Kosovskoj Mitrovici, čija je penzija manja od 15.000 dinara. počelo da dobija pomoć u osnovnim životnim namirnicama.

U Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću je u sredu masovno kršen policijski čas, koji je uvela Vlada Srbije, jer su od 17 časova pa do kasnije uveče centrom severne Kosovske Mitrovice i Leposavića šetale su stotine građana, naveo je Đurić.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.
Izvor:N1

Radio Balkanfox

Dodaj komentar