Radio Balkanfox
Evo koliko zaista treba držati RUKE pod vodom kako bi bili sigurni da su ČISTE, RETKI SU ZNALI

Evo koliko zaista treba držati RUKE pod vodom kako bi bili sigurni da su ČISTE, RETKI SU ZNALI

GREŠITE SVAKODNEVNO: Evo koliko zaista treba držati RUKE pod vodom kako bi bili sigurni da su ČISTE, RETKI SU ZNALI

Pranje ruku, Foto: Profimedia

Stručnjaci kažu da mnogi ne peru ruke dovoljno dugo ili dovoljno često. Smatra se da je pravilo da sapun mora da peni među prstima najmanje 20 sekundi da bismo pravilno eliminisali zarazne klice. Doktori kažu da je sredstvo za dezinfekciju ruku prihvatljivo između pranja ako nemate pristup lavabou.

U zavisnosti od našeg načina života i dnevne rutine, može postojati čak 15 situacija u danu u kojima klice koje se zadržavaju na vašim rukama mogu da ugroze imuni sistem.

Pranje ruku počnite tako što navlažite ruke do zgloba pod tekućom vodom. Iako možda mislite da je vrela voda najbolja za uklanjanje klica, zvaničnici kažu da temperatura zapravo nije bitna. Zatim isključite vodu i počnite da penite sapunom. Dok penite, vodite računa da uzmete i prednju i zadnju stranu ruku, uključujući kožu između prstiju i ispod noktiju. Pranje ruku bi trebalo da traje najmanje 20 sekundi.

Dok sapun omogućava da se bakterije skinu sa kože, trenje ribanja zapravo gura klice u odvod. Ponovo uključite vodu, stavite ruke ispod slavine i dobro isperite sve dok se sav sapun ne ispere i voda u umivaoniku ne bude bistra. Na kraju, osušite ruke čistim peškirom.

(Espreso)
Espreso

radiobalkanfox

Dodaj komentar