Radio Balkanfox
Gordana Zdravković otvorila dušu nakon filma o njenom Tomi

Gordana Zdravković otvorila dušu nakon filma o njenom Tomi

Gordana, poslednja supruga Tome Zdravkovića, pogledala je film Dragana Bjelogrlića o svojoj preminuloj ljubavi, a uspomene samo naviru…

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Gordana Zdravković, poslednja supruga slavnog Tome Zdravkovića, godinama živi u Kanadi. Ona je pogledala film “Toma”, o kome se neprestano piše i priča poslednjih nedelja, a za Milana Marića ima samo reči hvale.

 

 

Sinoć sam videla film i Toma je za mene sada opet živ. On je sa mnom uvek, ali kada sam sinoć videla film, to je bilo strašno. Milan Marić je u filmu 99% Toma. Nisam mogla da verujem koliko je njegov govor isti, njegovi maniri. Plašila sam se da će biti ovako. Nisam znala da će Milan toliko da uđe u lik i Tominu emociju. Bjelu nije interesovala Tomina biografija, to mi je bilo jasno kada smo razgovarali, već je on hteo emociju. Da sazna šta je to u Tomi što se zove tuga. Svaki Milanov gest, pokret, mimika lica… toliko podsećaju na Tomu da je to neverovatno – rekla je uz suze u „Uranku“ na K1 televiziji.

 

Život sa Tomom nije bio lak, ali nije bilo ni teško. U početku je bilo veoma konfuzno. Imala sam 25 godina kada smo se upoznali, a on je bio 12 godina stariji. Bio je oformljena ličnost i morala sam to da prihvatim. Nisam htela da ga menjam. Morala sam da se uklopim u njegov život. On je bio čovek koji je jako malo pričao, morala sam sama da dolazim do rešenja i saznanja šta voli i šta ne voli.

 

Govorio bi mi: Nemoj da čekaš da nešto završiš da bi živela, živi svakog trenutka.

 

 

– Pre mene je imao tri braka i on nije trpeo da mu neko govori šta može, a šta ne može. Bio je impulsivan, kada je nešto hteo – morao je to da uradi. U meni je našao ženu koja može da ga razume, bila sam mu mirna luka. Smatrala sam da treba da živi svaki dan najbolje što može, jer kada smo se upoznali već je bio bolestan. Nikada mu ništa nisam zamerila, pratila sam ga u svemu. Voleo je ljude mnogo, napisao je pesmu „Voleo bih da zagrlim sve nesretne ovog sveta“. Pored mene je mogao i da se zaljubi. Kažem mu: Ako imaš neku muku, ako si se zaljubio, daj da rešimo problem. Nikada ga nisam pitala zašto je potrošio novac, gde je bio, šta je radio. Za njega bi to bilo opterećenje. Rekao mi je jednom: Hoćeš li me pitati gde sam bio tri dana? A ja mu kažem: Jel ti bilo lepo? I On kaže: Jeste, a ja: To je važno, da ti je bilo lepo.

 

Silvana Armenulić
foto: Printscreen

Gordana Zdravković pretpostavlja da je njen suprug bio zaljubljen u Silvanu, ali on to nikada nije nikome rekao.

 

Među njima je postojalo veliko prijateljstvo, ali ona je za njega bila nedostižna. Verujem da nikada nije imao hrabrosti ni da joj kaže da je voli. Kada je poginula, bio je očajan. Sećam se da nam je Lepa Lukić to javila. Nikada ga takvog nisam videla, toliko tužnog.

 

 
Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar