Radio Balkanfox

GROF BOŽOVIĆ O ZVEZDI: Klub mora imati strpljenja za Dekija, Milojev uspeh, odmah posle Barija!

Podelite ovu vest

Kada god se pomene njegovo ime, gde god da se pojavi, zvezdaši ga pozdrave gromkim aplauzom. Nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde Miodrag Grof Božović posle dužeg vremena ponovo je govorio o svom klubu gde je uvek dobrodošao.

Čovek koji i danas drži rekord sa 32 boda viška nad drugoplasiranim timom u Superligi ne krije da je Zvezda jedan od najvećih klubova koje je trenirao, kao i da je srećan što sada na klupi vidi Dejana Stankovića.

– Crvena zvezda je jedan od najvećih klubova koji sam ja trenirao i normalno je da gledam šta se dešava, kao i da se nerviram i navijam. Drago mi je što je sada Zvezdin trener Dejan Stanković. On je jedan od legendi kluba i siguran sam da će ljudi koji vode klub imati strpeljenja da mu pruže šansu da nešto napravi. Iz prostog razloga što je došao u jednom momentu kada Zvezda menja ekipu i, na neki način, strategiju – istakao je Božović.

Popularni Grof pohvalio je svog nekadašnjeg pulena Aleksandra Kataija, kao i doskorašnjeg Zvezdinog Klark Kenta i čoveka koji je vratio Evropu na Marakanu – Vladana Milojevića.

foto: Nebojša Mandić

– Mislim da je Katai posle Dejana Savićevića i Dragana Stojkovića jedan od najvećih igrača koje sam ja video na terenu i sa kojim sam radio. On sigurno zaslužuje da bude u bilo kom izboru Zvezdinih navijača. Upoređivati je teško, mislim da je Vladan Milojević napravio veliki uspeh, i on je, posle generacije iz 1991. godine koja je bila prvak Evrope i sveta, napravio najveći rezultat. Ne mogu da tvrdim, ali mislim da će se još dugo čekati da se pojavi trener kao što je Vladan Milojević.

Miodrag Božović je opisao i kako on gleda na celokupnu situaciju izazvanu pandemijom korona virusa.

foto: Starsport©

– Mi smo treneri i ponekad imamo pauze zato što ne radimo, tačnije nemamo posla, ali u svakom slučaju pauza nam teško pada. U svemu ovome što se dešavalo sa korona virusom najteže pada što, u takvoj situaciji, ne možete da vidite svoje najbliže, decu, roditelje. Što se tiče fudbala mislim da se on polako vraća, i vratiće se. Niko ne može da kaže šta će biti posle ove pauze zato što je ovo jedna situaciji u kojoj niko nema iskustva, prvi put nam se ovo dešava. Objektivno, ja kao trener, ne znam ni kako ćemo se pripremati jer nikada nije bila ovako duga pauza.

Nekadašnji Zvezdin strateg osvrnuo se i na sadašnji sastav crveno-belih, a imao je reči hvale i za mladog Veljka Nikolića.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

– Gavrića mnogo manje poznajem od Nikolića. Velja je jedan vrlo talentovan igrač i objektivno nisam očekivao da će brzo pokazati šta sve može. Ovo što je sada odigrao u nekoliko utakmica u crveno-belom dresu, pokazuje da on ima određen kvalitet. U Zvezdi ima mnogo kvalitetnih igrača i prema mom mišljenju, Borjan je broj jedan – podvukao je Božović.

Kurir sport/www.crvenazvezdafk.com


Kurir


Izvor:Kurir

Radio Balkanfox

Dodaj komentar