Radio Balkanfox

ISPALIO MU OSAM METAKA U LEĐA! Podignuta optužnica za ubistvo Zorana Ašanina


Zoran Ašanin

Foto: Facebook/ZoranAsanin

Sud je potvrdio i optužnicu protiv Velimira Ljujića (66) iz Mojkovca, koji se tereti za pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela.

Vanpretresno veće bjelopoljskog Višeg suda juče je potvrdilo optužnicu protiv Gorana Pantovića (34) iz Herceg Novog, koji je optužen za krivično delo ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja. Takođe, potvrđena je i optužnica protiv Velimira Ljujića (66) iz Mojkovca, kojem je na teret stavljeno krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela.

Prema optužnici, Pantović je 25. aprila, oko 13.50, u mestu Krstac, ubio vlasnika istoimenog restorana Krstac Zorana Ašanina (65), u kojeg je iz pištolja ispalio osam hitaca, nakon čega je pobegao.

– Pantović je sedio za stolom sa Ašaninom. Nakon kratke svađe, dao mu je mobilni telefon, da bi odvratio njegovu pažnju. Prvo je otišao do toaleta, a kada se vratio, kada Ašanin nije očekivao da će biti napadnut i nije mogao da se brani, iz pištolja nepoznate marke, kalibra 9 mm, koji je neovlašćeno držao, ispalio osam metaka dok je bio iza njegovih leđa. Sa četiri metka ga je pogodio u predelu glave, a jednim u delu spoja levog ramena i vrata. Zatim mu je prišao sa prednje strane i iz neposredne blizine ispalio još jedan metak i pogodio ga u predelu nosa – piše u optužnici.


SrbijaDanas

radiobalkanfox

Dodaj komentar