Radio Balkanfox

“Janko i ja smatramo da NIJE KLJUČ U KAŽNJAVANJU” Biljana otkrila kako vaspitavaju mališane, tvrdi da je jedna stvar najbitnija

Podelite ovu vest


Kreatorka Biljana Tipsarević otkriva da se sin Noa i ćerka Emili sjajno slažu, jer joj pre svega starije dete pomaže u svemu.

Biljana i Janko Tipsarević

Foto: Milan Mitrović / RAS Srbija

Biljana i Janko Tipsarević

Sin Noa je divan i Emili mnogo voli brata. Pomaže mi oko njega. Oni se igraju, ne postoji svađa između njih. Emili ima sedam godina, ona je sada devojčica koja ide i u školu. Ide na sport i ima puno svojih vannastavnih aktivnosti u kojima uživa. Toliko je želela da ima brata, primećuje se i po tome što voli da su stvari pod njenom kontrolom. Srećna sam zbog toga – smatra Biljana, i dodaje da je Emili priželjkivala da dobije brata, koji sada ima 11 meseci.

Biljana i Janko Tipsarević

Foto: Milan Mitrović / RAS Srbija

Biljana i Janko Tipsarević

– Emili je najviše želela brata, jer moja sestra ima dva sina i navikla je na braću. Meni i Janku je bilo apsolutno svejedno – kaže Tipsarevićeva za „Blic“, i napominje da je ključ vaspitanja dece u svakodnevnim razgovorima.

– Delimo uloge u vaspitavanju dece. Mi smatramo da strogoća nije ključ. Ne verujemo u taj sistem kažnjavanja. Verujemo u sistem postavljanja jasnih pravila deci, jer ona upijaju kao sunđer. Gledaju vas kako se vi ponašate i šta vi radite. Možete vi da pričate do sutra šta želite, ali morate u skladu s tim što pričate. Oni su vrlo pametna bića i vrlo dobro znaju šta je bitno. Puno razgovaram s njima i to je najbitnije od svega. Gledam kroz priču da im prenesem ono što je bitno. Emili je poslušno dete, vredna i nemam nikakve tenzije s njom i potrebe za preteranom strogoćom. U našoj kući je harmonično, a ako i dođe do sukoba mišljenja, mi to rešavamo razgovorom – zaključuje Biljana Tipsarević za „Blic“.

Video: Biljana Tipsarević: Janko bi hteo da se sin zove Noa

Izvor:Blic

Radio Balkanfox

Dodaj komentar