Radio Balkanfox

Javnost ne zna da se Mira Adanja Polak NAMUČILA dok je stala ispred kamera RTS-a! Evo detalja!

Podelite ovu vest


Blic |

Međunarodni priznat novinar i producent, istraživač, saradnik i autor Mira Adanja-Polak bila je gost u nedavnoj emisiji na “Prvoj” televiziji. Tom prilikom otkrila je detalje iz svog privatnog života koje je malo ko zna.

Mira Adanja Polak
Mira Adanja Polak • youtube
Mira iza sebe ima najveće ekskluzive kada su ličnosti u njenim emisijama u pitanju. Indira Gandi, Jovanka Broz, Sofija Loren, Dejvid Rokfeler, samo su neki od zvučnih imena koje je Adanja-Polak intervjuisala tokom svoje bogate novinarske profesije.

Karijeru je započela kao stjuardesa, kada je konkurisala u Jugoslovenskom Aerotransportu.

Mira Adanja Polak
Mira Adanja Polak • Goran Srdanov / RAS Srbija

– Bila sam diplomirani psiholog, znala nekoliko stranih jezika i to mi je bila odskočna daska za novinarstvo. Uvek sam imala mogućnost kada letim da na pauzama od četiri sata da nekog intervjuišem i predam za novine. Tu sam naučila da je vreme dragoceno, da budem pedantna i tačna, kao i da nema grešaka – rekla je Mira.

Na današnji RTS sasvim je slučajno konkurisala, ali je onda naišla na problem koji je uspela uspešno da reši.

– Izašao je konkurs za današnju Radio-televizije Srbije. Bilo je mnogo kandidata, a ja sam se bunila što nisam bila primljena. Rekli su mi da je moguće da me prime, ali na honorarni odnos. Ja kažem to ne dolazi u obzir. Moja porodica je odlučila da odemo kod advokata i da obaramo konkurs. Nakon toga su bili zapanjeni i dali su mi stalni radni odnos. Četiri godine nisam bila ni blizu malih ekrana. Počeli su da me šalju na aerodrom da uzimam važne izjave od zvaničnika. Gledala sam da se što više vidim u kadru i jednom prilikom su mi se videli nos i prsten, tada su me potpisali kao reportera. Mojoj majci su čestitali na tome u Beogradu, jer su me prepoznali i rekli kako sam napravila karijeru – prisetila se Mira svojih početaka.

Izvor:Puls Online

Radio Balkanfox

Dodaj komentar