Radio Balkanfox

Jelena Đoković deca


Printskrin/youtube

Jelena Đoković zabranila deci rođendanske svećice

–  Moja deca su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i verujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti – istakla je Jelena prilikom gostovanja na panelu “Budućnost je sad“.

pixabay.com

Nema više rođendanskih svećica u domu Đokovića, ilustracija

Međutim, osim batina, Jelenina i Novakova deca od sada žive sa još jednim, nesvakidašnjim, pravilom. Naime, kako piše najnoviji Story, Stefan i Tara za svoje rođendane više ne smeju da gase svećice na torti.

Svi smo u kosovskim manastirima i crkvama palili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj – navela je Jelena i verovatno Stefana i Taru nadalje osudila na rođendane bez gašenja svećica.Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar