Radio Balkanfox

JOŠ TRI DEVOJKE POTENCIJALNE ŽRTVE UZNEMIRAVANJA U PETNICI: Svedočiće o jezivom iskustvu | Najnovije vesti


petnica

Foto: Youtube/Printscreen/RTV MARŠ HD VALJEVO/Shutterstock

Sledeće sedmice u prisustvu svojih punomoćnika u Beogradu će policiji iskaze dati tri devojke su se odazvale pozivu valjevskog tužilaštva

Predistražni postupak u vezi navoda o seksualnom uznemiravanju u Istraživačkoj stanici Petnica se nastavlja, jer će još tri nekadašnje polaznice, kao potencijalne žrtve, sledeće sedmice dati svoje iskaze policiji u Beogradu.

NESTAO MLADIĆ U CENTRU BEOGRADA: Pavle (18) poslednji put viđen na Dorćolu, porodica moli za pomoć

NESTAO MLADIĆ U CENTRU BEOGRADA: Pavle (18) poslednji put viđen na Dorćolu, porodica moli za pomoć

KOMITE DIVLJAJU I PO SRBIJI! Na muralu posvećenom Amfilohiju u Zrenjaninu ostavljena skandalozna poruka (FOTO)

KOMITE DIVLJAJU I PO SRBIJI! Na muralu posvećenom Amfilohiju u Zrenjaninu ostavljena skandalozna poruka (FOTO)

NOVE MERE USKORO STUPAJU NA SNAGU! Evo za koja mesta u Beogradu ova odluka NE VAŽI

NOVE MERE USKORO STUPAJU NA SNAGU! Evo za koja mesta u Beogradu ova odluka NE VAŽI

Kako je potvrđeno iz više izvora bliskih ovom predistražnom postupku koji traje od početka jula, sledeće sedmice u prisustvu svojih punomoćnika u Beogradu će policiji iskaze dati tri devojke su se odazvale pozivu valjevskog tužilaštva i koje tvrde da su bile žrtve seksualnog uznemiravanja u Petnici.

– Od njihovih iskaza i volje da se upuste u krivični postupak zavisi dalji rad na ovom predmetu. Prethodno, Osnovno tužilaštvo u Valjevu uzelo je izjavu od bivše polaznice koja je govorila o svojim iskustvima u Petnici u periodu od 2013. do 2016. godine, a pre nje još pet bivših polaznica dalo je svoje izjave policijskim inspektorima i tužiocima. One su govorile o svojim uznemirujućim iskustvima koje su doživele pre 2013. godine, kada je na snagu stupio “Marijin zakon” po kome krivična dela protiv polnih sloboda učinjena na štetu maloletnih osoba, ne zastarevaju, tako da eventualno učinjena krivična dela na njihovu štetu ne podpadaju pod ovaj zakonski akt – navodi izvor.

Podsećamo, krajem juna je pet žena, koje su bile polaznice petničkih programa i seminara u periodu od 2003. do 2014. godine kada su bile maloletne ili jedva punoletne, u svojoj ispovesti za nedeljnik “Vreme” ispričalo da su bile žrtve seksualnog uznemiravanja, tokom kojeg ih je muškarac kojeg su označile kao S, prisiljavao da se fotografišu nage, uz pretnje i ucene, prisilu na ispijanje alkohola i fizičku agresiju.

Nakon toga, Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu pozvalo je sve polaznice istraživačke stanice Petnica da se jave njemu ili policiji, ako smatraju da su oštećene seksualnim uznemiravanjem i iskorišćavanjem za fotografisanje. U julu su ispitani u svojstvu građana svi koji su uključeni u ovaj slučaj. Među njima je bio i nekadašnji urednik “Petničkih sveski” B.S. (65), koga su devojka označile kao zlostavljača u periodu od 2003. do 2014. godine. Podsećamo, prilikom pretresa njegovog stana u Valjevu, u kojem je izvesno vreme živeo kao podstanar, pronađeno je nekoliko desetina analognih fotografija i foto filmova, koje su nastale u periodu još od 90-tih godina prošlog veka, na kojima su usnimljene nage ženske osobe, ali bez pornografskog sadržaja.

Po okončaju predistražnog postupka, kada se utvrde činjenice i prikupe dokazi, tužilaštvo u Valjevu će odlučiti ima li mesta pokretanju krivičnog postupka, protiv koga i za koje krivično delo. S obzirom da je to bilo najavljeno za prve dane ovog meseca, sada će se sačekati na iskaze još tri potencijalno oštećene u slučaju Petnica.

 


SrbijaDanas

radiobalkanfox

Dodaj komentar