Radio Balkanfox

Jurić: Borba protiv pedofila može mnogo da me košta!

Podelite ovu vest

Ovo je za Informer izjavio Igor Jurić, osnivač Fonda “Tijana Jurić”, koji je nedavno javno rekao da ima informacije da su petorica moćnika-manijaka iz Beograda, Novog Sada i Subotice pedofili.
 

– Zadovoljan sam da je konačno počelo suzbijanje pedofilije u Srbiji. Ovo hapšenje doživljavam kao prvi korak te borbe. Posebno sam zahvalan na ozbiljnom angažovanju, profesionalizmu i posvećenosti policije, na čelu sa ministrom Nebojšom Stefanovićem. Bez toga teško da bi se ovakve akcije mogle uspešno sprovesti i rešiti. Zahvalan sam im na rešenosti da zajedno iskorenimo pedofiliju u Srbiji – naveo je Jurić.
 

Ćerka je motiv

Motiv borbe je moja Tijana, koja možda ne bi stradala da se ranije pojavio neki Igor Jurić
Igor Jurić

On je istakao da je bilo raznih pritisaka nakon što je javno obznanio saznanja o moćnim pedofilima.

– Prozivan sam na društvenim mrežama, preko poruka koje sam dobijao posredno ili neposredno. Od “dobronamernih” ljudi poručivano mi je da se isključim iz priče… Verujte, bilo je svega. Međutim, svi ti pritisci su samo učvrstili moj stav i moju nameru da idem do kraja i da pokušam da zaštitim svako nedužno dete. Koliko god me koštalo, neću odustati – rekao je on i dodao:

- Očekujem da će pritisaka biti i narednih dana, zapravo očekujem da će trajati sve dok traje i borba protiv pedofilije.

POČELO HAPŠENJE SA JURIĆEVOG SPISKA! ON JE PRVI: Ovo je samo početak, idemo dalje!

 

 

Igor Jurić je istakao da je svestan sujete, straha i moći pojedinih ljudi, kao i toga da je neko morao početi ovaj rat i da sada nema nazad.
– Bio bih licemer kada bih odustao. To se nikada neće desiti. Motiv moje borbe je moje dete (vidite okvir), koje možda ne bi stradalo da se ranije pojavio neki Igor Jurić, koji bi uspeo da izgura jedan zakon poput “Tijaninog zakona”. Taj zakon počinioce najtežih krivičnih dela kažnjava doživotnom robijom – kazao je Jurić.

AKO MI SE NEŠTO DESI, MOJI PRIJATELJI ĆE OBJAVITI FOTOGRAFIJE PEDOFILA! Dramatična ispovest Igora Jurića posle otkrića da poseduje dokaze da je pet moćnika iz Beograda, Novog Sada i Subotice imalo odnose sa decom!

 

 

Informerov sagovornik je naveo da će i u narednom periodu biti maksimalno uključen i da će pomoći koliko god bude bilo potrebno kako se ne bi stalo na ovom hapšenju.
– Sa dovoljno dokaza niko neće i ne sme biti zaštićen. Svako ko je seksualno zlostavljao decu mora da odgovara. To je odgovornost i obaveza svih nas. To je osnov zdravog i sigurnog društva kakvo nam je neophodno, našoj deci pre svega.
 

Ubistvo Tijane Jurić

Tijana Jurić, ćerka Igora Jurića, ubijena je u noći između 25. i 26. jula 2014. godine, i to nakon što ju je kidnapovao Dragan Đurić, mesar iz Surčina. Đurić je Tijanu udario kolima kod sportskog centra “Rata” u Bajmoku. Povređenu devojčicu je zatim uvukao u kola i odvezao van Bajmoka, gde se brutalno iživljavao nad njom i na kraju ju je zadavio. Telo je potom zakopao na napuštenoj deponiji. Potraga za Tijanom trajala je 13 dana. Ubrzo nakon pronalaska njenih ostataka uhapšen je i Đurić, koji je kasnije osuđen na 40 godina zatvora zbog silovanja i teškog ubistva.
Informer

Radio Balkanfox

Dodaj komentar