Radio Balkanfox

Kafana “Ostvaren san” iz koje se bez muža ne izlazi: Sve žene iz Srbije koje su radile, udala su se

Podelite ovu vestJedna konobarica je samo 15 dana radila kod Vide, ali to je bilo dovoljno da se dečko iz Sjenice zagleda u nju

Ostvaren san

Ostvaren san/ Printskrin: YT/Infoliga Ivanjica

Na osam kilometara od Ivanjice, u mestu Medjurečje, nalazi se kafana ’’Ostvaren san’’. Prijatna prigradska kafanica nalik mnogima u Srbiji, ipak po nečemu potpuno jedinstvena. Naime, koja god konobarica je kročila u ovaj objekat iz njega se udala, a bilo ih je ukupno 18 iz svih krajeva naše zemlje.

– Dolazile su iz Vršca, Zrenjanina, Priboja, Čačka, Novog Pazara, dve, tri iz Nove Varoši i Novog Pazara… Mnoge su se udale u naš kraj, ali i u Čačak, Arilje, Beograd… Neke su kod nas upoznale momke. Bilo je puno, imali smo mnogo posla, ali i mnogo dobre goste – kaže Vida za Infoligu Ivanjica.

Nije im davala da rade posle radnog vremena, a kako kaže, nikada probleme nisu imale kod nje, jer ih nije bilo ni u kafani.

Gazdarica u ’’Ostvarenom snu’’, Vida Đokić,  kaže da je očigledno neka  pozitivna energija oduvek zračila ovim objektom. U njemu je bilo puno gostiju, a vesela atmosfera iz meseca u mesec krunisana je nekim novim brakom. I skoro sve konobarice koje su na ludi kamen kročile iz Ostvarenog sna danas su zadovoljne supruge i srećne majke.

– Najduže je jedna kod mene radila dve godine, pre nego što se udala. Devojka iz Zrenjanina udala se posle samo 15 dana. Bila je lepa i jedan dečko iz Štavlja nije izlazio iz kafane otkako ju je video. I odveli je jednu noć – kaže Vida.

Ostvaren san

Vida Đokić/ Foto: Infoliga Ivanjica

Korona je uspela da navuče senku i na ovu lepu priču. U ’’Ostvarenom snu’’ sve je manje gostiju, a ni za konobaricama trenutno ne postoji potreba. Ipak, Vida se nada da će uskoro situacija biti bolja pa zato drži otvorena vrata damama koje bi u narednom periodu iz njene kafane mogle da ostvare životni san.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Izvor:Telegraf

Radio Balkanfox

Dodaj komentar