Radio Balkanfox

Katai spreman za Dansku, Borjanov jak zalet! –


Moguće je da najbolji igrač Crvene zvezde propusti meč u Lazarevcu.


Milan Borjan, Miloš Degenek i Aleksandar Dragović treniraju punim intenzitetom i biće u subotu među starterima na gostovanju Kolubari, dok je Aleksandar Katai i dalje u slabijem ritmu i ne očekuje se prvih 11 u narednom kolu. Moguće je i da najbolji u ekipi ove sezone preskoči meč u Lazarevcu, kako se ništa ne bi rizikovalo.

Katai je, istog dana kad i BorjanDragović i Degenek, dobio negativan nalaz na koronavirus, ali ulazak u jači napor je u njegovom slučaju nešto sporiji. Logično je da se ne rizikuje, kad se ima u vidu da je u novembru prošle godine vešti dribler imao ozbiljne zdravstvene probleme i nekoliko meseci je pauzirao.

Kataija je koronavirus zadesio u trenutku kad je bio u sjajnoj formi i imao niz od osam uzastopnih utakmica na kojima je bio strelac, posebno je bio bitan pogodak u Humskoj kad je sprečio poraz u večitom derbiju.

Očekivanja u Crvenoj zvezdi su da Katai bude potpuno spreman za 21. oktobar i gostovanje Midtjilandu, dok je za sada jedino izvesno da neće biti među starterima u Lazarevcu. Moguće je da zabeleži određenu minutažu u drugom poluvremenu i počne da hvata zalet.

Milan Borjan je imao najjače simptome koronavirusa i imao je najveće zdravstvene probleme, ali sve je to iza Zvezdinog kapitena. Iskusni golman je počeo uveliko da hvata zalet za nastavak sezone i odradio je juče trening punom snagom.

Borjana je na utakmicama sa Novim Pazarom, Ludogorecom i Metalcem odlično zamenio Zoran Popović, pokazao se kao pouzdana opcija, ali mesto prvog čuvara mreže ponovo će pripadati jednom od simbola svih evropskih utakmica Crvene zvezde.

Foto: ATA Images

Izvor: PRessSerbia/ŽurnalPress Serbia

radiobalkanfox

Dodaj komentar