Radio Balkanfox

Kruna je imala 24 godine kada je preminula POD VELOM TAJNE! (FOTO)


D.D.N. |

Na Instagramu je, na pojedinim stranicama koje objavljuju stare članke i fotografije iz perioda od pre dve i više decenija, objavljena je zajednička slika Eve Ras sa pokojnom ćerkom Krunom, te pokojnim suprugom Radomirom Stevićem Rasom.

Eva Ras • Instagram

Reč je o fotografiji na naslovnoj stranici tadašnjeg magazina “Nada”, iz 1982. godine.

To je jedina zajednička slika u javnosti nekad srećne porodice koju je zadesio niz nesrećnih događaja. Naime, Evina naslednica Kruna imala je 24 godine kada je, pod velom tajne, preminula u Parizu gde je studirala, prenosi “Telegraf”.

Kako je Eva isticala, Kruna je bila najmlađa srpska spisateljica, koja je do svoje 12. godine objavila tri književna dela.

– Majke svakodnevno blagosiljaju svoju decu, kćeri moja, ja te sad mrtvu blagosiljam, biću u tvojoj blizini sve vreme dok budem živa. Letećemo preko beskraja. Nikada niko neće moći da te iščupa iz mog srca. Mogla si da dotakneš nebo svojim talentom, visprenošću i harizmom. Ali nije ti se dalo. Izabrala si krivo nebo i pogrešnu sreću, zato te sada ovde sahranjujemo. Za tugu i bol ne postoji rok trajanja, bol najjače boli kada suze usahnu. Želim da umrem i da mi je grob u tvojim očima. Neka ti je laka zemlja, kćeri moja lepa, zamišljam da si sada srećna i da ti je potpuno jasno sve što ti je planeta Zemlja dala na uvid u tvom kratkom životu – objavila je jednom prilikom Eva Ras.

Puls Online

radiobalkanfox

Dodaj komentar